Cirkusdjur torteras på kinesiska cirkusar

Avslöjande bilder visar hur kinesiska cirkusägare begår avskyvärda övergrepp på sina djur. OBS! Varning för mycket obehagliga bilder.


Mellan september 2009 och augusti i år har djurrättsaktivister infiltrerat och filmat hur djur behandlas på tretton cirkusar, zoon och safariparker runt om i Kina.

Kartläggningen visar hur djuren utsätts för frukstansvärda övergrepp. Djuren blir regelbundet slagna med käppar och metallkrokar och tvingas uthärda en behandling som djurrättsaktivisterna beskriver som "barbarisk".

– Djuren tvingas leva under fruktansvärda förhållanden, skriver den Hong Kong-baserade djurrättsgruppen Animals Asia Foundation i ett pressmeddelande.

Den 28 sidor långa rapporten beskriver hur tänder dras och klor dras ut på tigrar, som lever med livslånga smärtor.  Också metoden för att lära cirkusdjuren att utföra sin konster, så kallad negativ förstärkning, beskrivs som grym och kränkande.

– Djuren får spöstraff vid flera tillfällen och tvingar dem till att utföra konster som går emot deras naturliga beteenden, skriver Animals Asia Foundation.

Filmmaterialet visar hur björnar får ta emot slag och sparkar när de inte går på händer, elefanter får flera slag när den inte gör som ägaren vill, och levande djur används som föda till tigrar.

Djurrättsgruppen uppmanar nu Kina att förbjudna användningen av vilda djur på cirkusar, förbjuda utfodring av levande föda till större djur, och att införa ett licenssystem för vaktmästare på djurparker, skriver The Sun.

Vill du se Animals Asia Foundation egen film om djurplågeriet, klicka HÄR.

OBS: Varning för mycket obehagliga bilder

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

igår 22:08
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.