Fredsmäklare
USA:s utrikesminister Hillary Clinton fortsätter, tillsammans med USA:s särskilda Mellanösternsändebud George Mitchell, agera fredsmäklare när Israel och Palestina på tisdagen inleder runda två i fredssamtalen på tisdagen. - Foto: J. Scott Applewhite/AP/Scanpix

Nya fredssamtal inleds i dag i Egypten

Hillary Clinton på plats när palestinier och israeler inleder runda två i fredssamtalen på tisdagen.


USA:s utrikesminister Hillary Clinton fortsätter, tillsammans med USA:s särskilda Mellanösternsändebud George Mitchell, agera fredsmäklare när Israel och Palestina på tisdagen inleder runda två i fredssamtalen på tisdagen.

Parterna möts i Egypten och följer därmed upp det första fredssamtalet för mindre än en månad sedan.

Samtalen väntas sedan fortsätta under onsdagen, i Jerusalem.

Samtidigt har spänningen mellan länderna på nytt ökat efter att flera palestinier dödats av israelisk militär samtidigt som ett antal raketer skjutits in i Israel från Gazaremsan.

Israeliska planer att eventuellt tillåta nya bosättningar på Västbanken bidrar inte heller till en enklare fredsprocess, uppger CNN.

Hillary Clinton har erfarenhet av fredssamtal mellan Israel och Palestina i egenskap av presidenthustru åt Bill Clinton, som var nära att nå fram till ett fredsavtal under sitt ämbete men till slut misslyckades.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.