Fredag 16 Apr
Stockholm

Nya fredssamtal inleds i dag i Egypten

Fredsmäklare
USA:s utrikesminister Hillary Clinton fortsätter, tillsammans med USA:s särskilda Mellanösternsändebud George Mitchell, agera fredsmäklare när Israel och Palestina på tisdagen inleder runda två i fredssamtalen på tisdagen. Foto: J. Scott Applewhite/AP/Scanpix

Hillary Clinton på plats när palestinier och israeler inleder runda två i fredssamtalen på tisdagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

USA:s utrikesminister Hillary Clinton fortsätter, tillsammans med USA:s särskilda Mellanösternsändebud George Mitchell, agera fredsmäklare när Israel och Palestina på tisdagen inleder runda två i fredssamtalen på tisdagen.

Parterna möts i Egypten och följer därmed upp det första fredssamtalet för mindre än en månad sedan.

Samtalen väntas sedan fortsätta under onsdagen, i Jerusalem.

Samtidigt har spänningen mellan länderna på nytt ökat efter att flera palestinier dödats av israelisk militär samtidigt som ett antal raketer skjutits in i Israel från Gazaremsan.

Israeliska planer att eventuellt tillåta nya bosättningar på Västbanken bidrar inte heller till en enklare fredsprocess, uppger CNN.

Hillary Clinton har erfarenhet av fredssamtal mellan Israel och Palestina i egenskap av presidenthustru åt Bill Clinton, som var nära att nå fram till ett fredsavtal under sitt ämbete men till slut misslyckades.

Kommentera
Kopiera länk
Dela