Australisk advokat röker bibeln och koranen

"Bibeln eller koranen - vilken brinner bäst?"


BRISBANE. Bara dagar efter uppståndelsen kring pastor Terry Jones planerade - och sedan inställda - koranbränning på nioårsdagen av attackerna mot World trade center den 11 september sprids nu en ny bränning av heliga skrifter.

Trots att protesterna mot den plandera koranbränningen kostat ett antal människors liv har australiske advokaten Alex Stewart eldat både bibeln och koranen.

I ett tolv minuter långt klipp på youtube river Stewart ut sidor ur de båda heliga skrifterna, rullar ihop dem och röker dem, uppger Telegraph.

– Med all respekt för böcker som bibeln och koranen - släpp det! Videon är på skämt, såklart, säger han i klippet och fortsätter:

– Folk gör sånt här hela tiden och om nån blir uprörd på riktigt av det tar de det på alldeles för stort allvar.

Alex Stewart är aktiv i en ateistgrupp i Brisbane i Australien och har efter att klippet spridits tagit ledigt från universitetet där han jobbar. Hans arbetsgivare säger att de beklagar det inträffade och är besvikna på Stewart.

Klippet har tagits bort av youtube.

/
/
Eld
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.