Franske regeringschefen Georges Clemenceau, amerikanske presidenten Woodrow Wilson samt engelske premiärministern David Lloyd George ses här på väg ut från Versailles efter undertecknandet av fredsfördraget som avslutade Första världskriget.
Franske regeringschefen Georges Clemenceau, amerikanske presidenten Woodrow Wilson samt engelske premiärministern David Lloyd George ses här på väg ut från Versailles efter undertecknandet av fredsfördraget som avslutade Första världskriget. - Foto: SCANPIX

Första världskriget är äntligen över

Tyskland har betalat av skulden för det första världskriget.


Tyskland kommer äntligen att bli av med krigskulden från första världskriget när landet i helgen betalar in närmare en miljard kronor.

Skulden, som fastställdes av de allierade segrarna - USA, Frankrike och Storbritannien - var en kompensation för krig och straff för kriget, som rasade mellan 1914 och 1918.

Största delan av skulden var avsedda för Belgien och Frankrike, som drabbades hårdast av striderna.

Den tyska avbetalningsplanen har flera gånger avbrutits. Framför allt genom Adolf Hitler som såg skadeståndet som ett hån mot Tyskland.

Även uppdelningen av landet mellan Väst- och Östtyskland försenade betalningen, uppger Daily Mail.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tysk politiker inför rätta – yttrade nazislogan

EU ska konkurrera bättre – men vem betalar?

EU ska bli bättre på det mesta för att kunna konkurrera globalt, manar medlemsländernas ledare på toppmöte i Bryssel. Men hur det ska gå till är en annan fråga – och inte minst hur det ska betalas.

Ung person livshotande skadad i skidolycka

En ung person under 20 år har skadats allvarligt i en skidolycka i Ramundberget. Nu vårdas personen på sjukhus med livshotande skador, uppger Sveriges Radio.

Använde föreningens pengar till hyran – åtalas

Mannen misstänks ha använt idrottsföreningens pengar till att bland annat betala sin egen hyra.

Ölbryggeriet i konkurs på grund av dålig ekonomi

Det är tuffa tider för landets mindre ölbryggerier. Nu har ännu ett bolag försatts i konkurs på grund av bristande lönsamhet.

Allt om Dante Zia: Partner, längd och familj

Dante Zia är en svensk kock och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Zia.