Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Världens sexigaste hacker"

1 av 3

Allover

Skönhetsexperten Anna Fermanova, 24, misstänks för att tillhöra den stadigt växande ryska spionringen i USA.
2 av 3

Skönhetsexperten Anna Fermanova, 24, misstänks för att tillhöra den stadigt växande ryska spionringen i USA.

Privat

3 av 3

Privat

Nyheter | 13/10/2010 15:33

Kristina Svechinskaya, 22, kallas världens sexigaste datahacker. Nu kopplas hon till en cyberblåsning till ett värde av 240 720 000 kronor.

INTERNET. Den heta ryska studenten Kristina Svechinskaya, 22, står anklagad för att med förfalskade id-handlingar ha öppnat en lång rad bankkonton, som fylldes med pengar stulna från ovetande internetbankkunder över hela världen, uppger The Sun.

Inför rätta i New York grät Kristina Svechinskaya - som numera går under "öknamnet" Världens sexigaste hacker - när åklagaren redogjorde för den blåögda brunettens IT-förbrytelser.

Polisen tror att hon rekryterats för att hålla i det kriminella hackergängets pengatvätt. Med ett Zeus Trojan-virus ska gänget ha hackat sig in i bankkonton online för att stjäla kontonummer, användarnamn och inloggningsuppgifter.

Svechinskaya pluggar i New York och greps tillsammans med ytterligare tre studiekamrater. Sammanlagt har polisen gripit 37 misstänkta - alla av östeuropeiskt ursprung.

Gänget plundrade bankkonton i USA, Storbritannien och över hela världen, skriver The Sun.

De stulna pengarna fördes över till hundratals fejkkonton, som registrerats i USA av misstänkta "pengamulor" - bland annat Kristina Svechinskaya. Enligt åtalet fick hon tio procent av vinsten.

Hon ska ha öppnat åtminstone fem konton i sitt eget namn och olika alias - bland annat Anastasia Opokina och Svetlana Makarova.

På kontona deponerades mer än 240 800 kronor. Därav tog hon ut närmare 77 000 kronor.

Kristina Svechinskaya är den senaste i en rad av ryska skönheter som sätts i samband med brottsliga sammansvärjningar på hög nivå.

Tidigare i somras lämnades den rödhåriga spionen, Anna Chapman, 28, ut till Ryssland efter att ha spionerat på USA. Hemma i Moskva är hon numera folkhjälte och pinupmodell.

Bara några veckor senare greps lettiska Anna Fermanova, 24, efter att ha försökt smuggla ut utrustning för mörkerseende - av det slag som finns förtecknat på en amerikansk lista över förbjudna hemliga vapen - från USA till Ryssland.