Lejonen festade på dyngrak bartender

- 01/11/2010, 17:59 -
Bartender bråkar med ett lejon

En bartender omkom när han - full - skulle börja leka med de livsfarliga bestarna.

Denis Farrell/AP/Scanpix

Full bartender skulle leka med djuren efter en helnattsfest i safariparken. Det slutade med hans död.

PORT ELIZABETH. Jan-Friederick Bredenhand, 30, kände plötsligt hur han släpades in i lejonkulan av de uppretade djuren, som lyckats greppa tag om hans ben efter att han klättrat upp på staketet.

Där slets han i stycken av bestarna.

Polisen tror att bartendern var berusad och ville "leka" med djuren efter en fest i den sydafrikanska safariparken där han jobbade.

Turisten Veluchia Hassim berättar att hon såg lejonen tugga på hans kropp efter att ha väckts av hjärtskärande skrik vid fem på morgonen i söndags.

– Vi sprang till buren. Det var fruktansvärt. Ett av lejonen gnagde på hans revben när vi var där, säger hon till The Sun.

Safariparkens ägare, Johnny Janse van Rensburg, blev tvungen att avliva djuren bara två veckor efter att han köpt verksamheten för att polisen skulle kunna forsla bort offrets kropp - som vid det laget slitits i hundratals stycken.

En vän till den olycklige bartendern, Jan-Friederick Bredenhand, Jamiel Jonas, säger att de hade festat hela natten.

– Efter att de grillat och festat vid ranchens ingång gick de hem igen, men han ville leka med lejonen.

– Sen, strax efter fem på morgonen, kom hans vän och skrek att vi skulle ringa polis och ambulans. Han var full. När vi kom till campen såg vi hans kvarlevor. Det mesta av hans mage hade rivits ut och hans ben var avslitet, säger Jonas till The Sun.

Bredenhand hade jobbat på ranchen i blott en månad när hans liv slutade i en självförvållad tragedi.

Den tidigare ägaren, Lourens van Straaten, blev också han angripen av ett lejon i juli 2005 och förklarades vara hjärndöd några dagar senare.

Han var, vid tiden för olyckan, i färd med att laga ett elektriskt stängsel.