- Foto: Dimitri Messsinis/AP/Scanpix

Grekland fryser postutdelning efter bombattentaten

Revolutionär vänstergrupp misstänks ligga bakom dåden.


ATEN. Grekland har beslutat att frysa all utdelning och hantering av internationell flygpost sedan minst tio paket misstänkta paket, innehållande bomber, skickats till mål i framför allt Aten.

Bomberna skickades till ett antal ambassader i Aten samt till bland annat Frankrikes president Nicolas Sarkozy. Dessutom stoppades ett flygplan med ett misstänkt bombpaket adresserat till Italiens premiärminister Silvio Berlusconi. Planet var redan i luften när paketet upptäcktes men dirigerades om till en flygplats i Bologna i stället för att nå sin tänkta destination, uppger BBC.

I nuläget misstänks en extremvänstergrupp, Conspiracy of the Cells of fire, ligga bakom attentatsförsöken. Gruppen har tidigare meddelat att de ska göra väpnad revolution i Grekland så snart de har tillräckligt stor del av folket med sig. Gruppen har varit aktiv och känd i två år.

Greklands premiärminister George Papandreou säger att han kommer att vara "skoningslös" mot de som försöker begå terrordåd mot Grekland och förstöra den internationella bilden av landet under en svår tid.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vinstlyft för Hemnet

Stort vinstfall för JM

Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.

Halverad vinst för Boliden

1 timme sedan
Gruvbolaget Boliden gjorde en rörelsevinst på 1 615 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 3 405 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Hedemora rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En bilist har kört i diket på Brändas väg öster om Vikmanshyttan", skriver polisen på sin hemsida.

Viaplay ska stoppa kontodelare – åtgärder väntas

1 timme sedan
Det krisdrabbade Viaplay vill få stopp på delningen av konton – utvecklingen är inte hållbar, menar tv-bolagets vd. Till sommaren väntas omfattande åtgärder.