Måndag 19 Apr
Stockholm

14-åring jagas för brutala narkotikamord och tortyr

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Han kallas El Ponchis, slängkappan, är tolv år gammal och efterlyst för ett stort antal bestialiska avrättningar. Här är pojken som Mexikos knarkkarteller anlitar som lönnmördare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mexikos krig mot knarket

Mexikos knarkkrig är en väpnad konflikt mellan rivaliserande narkotikakarteller och mellan kartellerna och regeringen.

Kartellerna har existerat i ett antal årtionden, men blev dominerande först efter att Colombias Cali- och Medellín-karteller försvagats under 1990-talet.

Gripanden av nyckelpersoner, särskilt inom Tijuana- och Golfkartellerna, har lett till upptrappat våld.

Under de senaste tre åren har minst 15 000 människor dött i drogrelaterat våld.

Regeringen har mobiliserat 50 000 soldater för att bekämpa kartellerna.

CUERNAVACA. Den mexikanska armén jagar nu en 14-åring som kallas El Ponchis och tros vara  South Pacific-kartellens lönnmördare. Han ska ha anlitats till att brutalt avrätta motståndare i kriget om vem som blir herren på täppan i delstaten Morelos.

Enligt uppgifter betalar man honom 3 000 amerikanska dollar per mord. Innan han avrättar sina offer torterar han dem. Grundligt.

– Dessa offer torterades, deras strupar skars av och deras lik dumpades vid vägdiken, säger en talesperson för armén, enligt Daily Mail.

Ofta skär han av halsen på sina offer så att endast en tunn hudstrimma håller kvar huvudet vid kroppen.

På flera videor som cirkulerat på nätet ses El Ponchis angripa en fiende med en pinne eller skära strupen av en annan. Han ses också posera med olika vapen och stå vid sidan av ett lik.

Den relativit okända South Pacific-kartellen har nyligen allierat sig med de brutala Los Zetas - en tidigare regeringsanknuten paramilitär organisation, som nu gått sina egna vägar. Tillsammans bekämpar de La Familia-kartellen om kontrollen över sydvästra delen av landet.

El Ponchis samarbetar enligt uppgift med en grupp flickor, bland annat hans systrar, som kallas Las Chavelas och har i uppdrag att bland annat göra sig av med kropparna.

Gängets ledare tros vara Julio Jesus Radilla eller Padilla och består huvudsakligen av unga mexikanare i åldern 12-23, skriver Sky News.

El Ponchis uppges vara såväl yngst som mest blodtörstig i gänget.

Pedro Luis Benitez, åklagare i delstaten Morelos, säger till en lokal radiostation att unga människor är särskilt lätta att manipulera. Gängbossarna får morden att framstå som en lek.

– De övertalas att begå fruktansvärda handlingar, de förstår inte vad de gör, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela