- Foto: Ramon Espinosa / AP / Scanpix

Koleraepidemin dödar allt fler

Koleraepidemin sprids allt mer i Haiti. Smittan har nu fått fäste i huvudstaden och man räknar med att många fler kommer drabbas.


HAITI. Över 900 personer har redan dött i koleraapidemin i Haiti och minst 14 000 har blivit smittade.

Smittan har nu fått fäste i huvudstaden Port-au-prince och man tror att att betydligt fler kommer bli drabbade. Än så länge har endast 27 personer dött i huvudstaden, men hjälporganisationen Läkare utan gränser säger att det inte finns några tecken på att epidemin är på väg att avta.

Efter att Haiti drabbades av orkanen Tomas så har kolerasmittan spridits ytterliggare. När kolera förorenar vatten sprids det mycket snabbare.

– Den första veckan efter att epidemin har brutit lös så fick sjukhuset cirka tio fall per dag, men efter orkanen Tomas så har fallen ökat och vi har fått mer än 100 fall per dag, säger sjukhusadministratören Elise Dor enligt ABC.

Tusentals personer söker vård men det finns inte tillräckligt med plats på sjukhusen på flera ställen i landet.

Hjälporginisationen Rädda barnen säger att 40 procent av de som har dött inte har legat på sjukhus och däred inte fått någon behandling.

Om 14 dagar är det nytt presidentval i Haiti men trots epidemin och hur många som är sjuka så räknar man med att valet ska gå som planerat.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.