- Foto: Ramon Espinosa / AP / Scanpix

Koleraepidemin dödar allt fler

Koleraepidemin sprids allt mer i Haiti. Smittan har nu fått fäste i huvudstaden och man räknar med att många fler kommer drabbas.


HAITI. Över 900 personer har redan dött i koleraapidemin i Haiti och minst 14 000 har blivit smittade.

Smittan har nu fått fäste i huvudstaden Port-au-prince och man tror att att betydligt fler kommer bli drabbade. Än så länge har endast 27 personer dött i huvudstaden, men hjälporganisationen Läkare utan gränser säger att det inte finns några tecken på att epidemin är på väg att avta.

Efter att Haiti drabbades av orkanen Tomas så har kolerasmittan spridits ytterliggare. När kolera förorenar vatten sprids det mycket snabbare.

– Den första veckan efter att epidemin har brutit lös så fick sjukhuset cirka tio fall per dag, men efter orkanen Tomas så har fallen ökat och vi har fått mer än 100 fall per dag, säger sjukhusadministratören Elise Dor enligt ABC.

Tusentals personer söker vård men det finns inte tillräckligt med plats på sjukhusen på flera ställen i landet.

Hjälporginisationen Rädda barnen säger att 40 procent av de som har dött inte har legat på sjukhus och däred inte fått någon behandling.

Om 14 dagar är det nytt presidentval i Haiti men trots epidemin och hur många som är sjuka så räknar man med att valet ska gå som planerat.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nu kan din elräkning bli dyrare – igen

Kvinna "hittade inte" till kassan på Ikea – får ersättning

En kvinna gick för att handla möbler i en Ikea-butik. Men när hon skulle betala hittade hon inte kassorna. Hon lämnade butiken utan att betala och får nu ersättning av domstolen.

Då är Beppe Starbrink tillbaka i SVT:s Go'kväll

Har du saknat Beppe Starbrink i Go'Kväll? Tyvärr dröjer det ett tag till innan den populära programledaren dyker upp i rutan igen.

Goldman Sachs klår förväntningarna

Den tunga amerikanska investmentbanken Goldman Sachs rapporterar en vinst per aktie på 11,58 dollar. Resultatet var bättre än väntat och aktien stiger i förhandeln.

Pensionär? Så hanterar du ensamhet: "Telefonen ringer inte"

Att vara pensionär kan kännas ensamt och det är lätt att bli passiv. Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som berättar vilka fällor man ska undvika för att ha glada pensionsår.

Polisen i Arvika rapporterar om arbetsplatsolycka

"Ännu en arbetsplatsolycka har inträffat i Arvika", skriver polisen på sin hemsida.