1 av 5
- Foto: AP / Scanpix
2 av 5
- Foto: Color China Photo/AP/SCANPIX
3 av 5
- Foto: Color China Photo/AP/SCANPIX
4 av 5
- Foto: Color China Photo/AP/SCANPIX
5 av 5
- Foto: Color China Photo/AP/SCANPIX

Storbrand i skyskrapa i Shanghai - 42 döda

Panikslagna människor kastade sig ut ur fönstrena på höghuset. Allt medan lågorna slickade byggnaden. Minst 42 personer uppges ha dött i eldsvådan. UPPDATERAD.


SHANGHAI. En stor brand har brutit ut i en skyskrapa med 30 våningar och 500 lägenheter i Shanghai på måndagen. Anledningen till branden är oklar.

Skyskrapan var under renovering när den började brinna, branden tog först fart på byggnadsställningen men utvecklades sedan i större delen av skyskrapan. Vittnen säger att de har sett människor hoppa ut från fönstren för att komma undan lågorna.

Helikoptrar sattes i ett försök att rädda nödställda personer från taket men arbetet försvårades av den kraftiga röken. Enligt uppgifter ska brandbilar haft svårt att komma fram till byggnaden på grund av nyfikna människor som samlats.

Minst 42 personer uppges ha dött i branden och runt 100 har skadats. Men brandmän håller fortfarande på att söka efter kroppar. Arbetsförhållandena uppges vara mycket svåra och sökandet kommer att ta tid, uppger Shanghai Daily.

Här slukar elden skyskrapan (Obs: Varning för starka bilder)

/
Eld
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Se upp i backen – lavinfara under långfredag

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

igår 23:08
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.