Lördag 17 Apr
Stockholm

Storbrand i skyskrapa i Shanghai - 42 döda

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Panikslagna människor kastade sig ut ur fönstrena på höghuset. Allt medan lågorna slickade byggnaden. Minst 42 personer uppges ha dött i eldsvådan. UPPDATERAD.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SHANGHAI. En stor brand har brutit ut i en skyskrapa med 30 våningar och 500 lägenheter i Shanghai på måndagen. Anledningen till branden är oklar.

Skyskrapan var under renovering när den började brinna, branden tog först fart på byggnadsställningen men utvecklades sedan i större delen av skyskrapan. Vittnen säger att de har sett människor hoppa ut från fönstren för att komma undan lågorna.

Helikoptrar sattes i ett försök att rädda nödställda personer från taket men arbetet försvårades av den kraftiga röken. Enligt uppgifter ska brandbilar haft svårt att komma fram till byggnaden på grund av nyfikna människor som samlats.

Minst 42 personer uppges ha dött i branden och runt 100 har skadats. Men brandmän håller fortfarande på att söka efter kroppar. Arbetsförhållandena uppges vara mycket svåra och sökandet kommer att ta tid, uppger Shanghai Daily.

Här slukar elden skyskrapan (Obs: Varning för starka bilder)

Kommentera
Kopiera länk
Dela