1 av 5
- Foto: WLKY
2 av 5
- Foto: WKLY
3 av 5
- Foto: WKLY
4 av 5
- Foto: WKLY
5 av 5
- Foto: LeCire/Wikicommons

Mysko djur dödat av bonde

En bonde i Kentucky sköt och hade ihjäl ett oidentifierbart djur - vissa tror att han fångat den mytiska chupacabran. SE VIDEO!


Det här är chupacabran

Chupacabra är en kryptozoologisk varelse som sägs härja i Puerto Rico, men även i delar av Mexiko och USA, genom att döda boskapsdjur och dricka deras blod.

Namnet chupacabra ("getsugare" på spanska) sägs ha myntats av den puertoricanske tevestjärnan Silverio Pérez - som ett skämt.

Chupacabrans historia började 1992 när två puertoricanska nyhetstidningar - El Vocero och El Nuevo Dia - rapporterade om hur ett flertal djur dött: fåglar, hästar och just getter.

Men redan under 1970-talet hade den lilla staden Moca terroriserats av liknande händelser där en främmande varelse - känd som El Vampiro de Moca ("Vampyren i Moca") - ska ha dödat boskapsdjur och druckit deras blod.

Källa: Wikipedia

NELSON COUNTY. Efter att bonden Mark Cothren skjutit och dödat det mystiska djuret har boende i området utvecklat en rad teorier om vad det kan röra sig om för varelse. Någon föreslår en tvättbjörn, någon en katt, en annan en råtta, en fjärde en opossum (virginiapungråtta).

Men faktum är att bilderna på det döda kreaturet inte liknar något annat. Allt fler vill därför hävda att det i själva verket rör sig om ett slutgiltigt bevis för att det mytologiska djuret chupacabra faktiskt existerar, uppger WLKY Louisville.

– Jag råkade bara gå ut på verandan och såg någonting röra sig på fälten och det såg ovanligt ut, säger bonden Mark Cothren, som gjorde den ovanliga fångsten.

Djuret rörde sig närmare Cothrens hus och efter att ha tagit sig en närmare titt genom kikaren kunde han fortfarande inte fastställa vad det var för något.

– Tja, det var något konstigt så jag hämtade mitt gevär för att skjuta det och se det på nära håll.

– Och jag är glad att jag gjorde det för jag vet inte vad det är för något.

Skeptiska myndigheter

Vissa menar alltså att den hårlösa varelsen skulle kunna utgöra bevis för att chupacabran existerar - ett djur, som enligt legenden, suger blodet av boskap. På spanska betyder namnet getsugare.

Folk över hela USA har rapporterat in att de sett djuret sedan åtminstone 1995.

Djurvårdsmyndigheter förhåller sig emellertid skeptiska.

– Det ser ut som att det förmodligen rör sig om en tvättbjörn eller en opossum med någon hudsjukdom, tror Laura Higgason vid djurskyddsmyndigheten.

– Det är inte ett mystiskt djur.

Men Mark Cothren påstår att de flesta i hans närhet menar att legenden är sann.

– Alla lutar mot typ det - det är chupacabran! Folk har kommit fram till mig och sagt "det är vad det är" sen jag lagt upp det på nätet, säger Cothren till Wawe 3 News.

Huruvida Higgason eller lokalinvånarna har rätt återstår att bevisa - och nu ska Kentuckys fiskeri- och vildvårdsmyndighet testa djurets DNA för att fastställa exakt vad det är.

– Det är en gåta för mig. jag skulle gärna ha ett svar. Det skulle många vilja, säger Mark Cothren till WLKY Louisville.

Mark Cothren berättar om sitt monster:

VIDEO PÅ ANNAN FÖRMODAD CHUPACABRA:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Flera skadade i Västerås

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.