Fredag 14 Maj
Stockholm

Ville ha shoppingpengar - fejkade kidnappning

Kvinnan kan ha ljugit
En spansk kvinna i staden Gandia, med en våldsam lust att shoppa, har gripits misstänkt för att ha fejkat sin egen kidnappning för att få loss pengar att spendera. Foto: Manu Mielniezuk/AP/Scanpix

Spårsändare avslöjade henne på väg till gallerian.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GANDIA. En spansk kvinna i staden Gandia, med en våldsam lust att shoppa, har gripits misstänkt för att ha fejkat sin egen kidnappning för att få loss pengar att spendera.

Det började med att hennes make fick en bild skickad till sin mobiltelefon där hans fru var bunden om både händer och fötter. Ett meddelande om att hon var kidnappad och ett krav på över 200 000 kronor kom strax därpå.

Dessutom uppmanades mannen att inte gå till polisen. Men det gjorde han ändå och de gömde en spårsändare i väskan med pengar innan den överlämnades.

Och när de följde väskan fick de korn på den påstått kidnappade frun, i sin egen bil på väg till en galleria, med pengarna i väskan med sig in i butikerna.

Kvinnan greps och sa först att kidnapparna släppt henne men erkände sedan att hon själv fejkat kidnappningen för att se hur långt hennes make var redo att gå för hennes skull, uppger Daily Mail.

Det är oklart vad straffet blir för kvinnan men för två år sedan dömdes en kvinna till tre och ett halvt års fängelse i ett liknande fall där hon fejkat att hennes barn hade kidnappats hela sju gånger.

Kommentera
Kopiera länk
Dela