Kvinnan kan ha ljugit
En spansk kvinna i staden Gandia, med en våldsam lust att shoppa, har gripits misstänkt för att ha fejkat sin egen kidnappning för att få loss pengar att spendera. - Foto: Manu Mielniezuk/AP/Scanpix

Ville ha shoppingpengar - fejkade kidnappning

Spårsändare avslöjade henne på väg till gallerian.


GANDIA. En spansk kvinna i staden Gandia, med en våldsam lust att shoppa, har gripits misstänkt för att ha fejkat sin egen kidnappning för att få loss pengar att spendera.

Det började med att hennes make fick en bild skickad till sin mobiltelefon där hans fru var bunden om både händer och fötter. Ett meddelande om att hon var kidnappad och ett krav på över 200 000 kronor kom strax därpå.

Dessutom uppmanades mannen att inte gå till polisen. Men det gjorde han ändå och de gömde en spårsändare i väskan med pengar innan den överlämnades.

Och när de följde väskan fick de korn på den påstått kidnappade frun, i sin egen bil på väg till en galleria, med pengarna i väskan med sig in i butikerna.

Kvinnan greps och sa först att kidnapparna släppt henne men erkände sedan att hon själv fejkat kidnappningen för att se hur långt hennes make var redo att gå för hennes skull, uppger Daily Mail.

Det är oklart vad straffet blir för kvinnan men för två år sedan dömdes en kvinna till tre och ett halvt års fängelse i ett liknande fall där hon fejkat att hennes barn hade kidnappats hela sju gånger.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kristdemokraterna vill se mer kärnkraft i Europa. En fråga som partiet planerar att driva i EU-valet, enligt ett pressmeddelande.

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

1 timme sedan
Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Örnsköldsvik: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka på Terminalvägen i Svartby.", skriver polisen på sin hemsida.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

1 timme sedan
Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.