1 av 5
- Foto: Columbus Dispatch
2 av 5
- Foto: Columbus Police Department
3 av 5
- Foto: Columbus Dispatch
"All hjälp tas tacksamt emot", var hans motto i många, långa år.
4 av 5
"All hjälp tas tacksamt emot", var hans motto i många, långa år. - Foto: Columbus Dispatch
5 av 5
- Foto: Columbus Dispatch

Hemlös tjuv med "gyllene röst" blir ny radiostjärna

SE VIDEO: Ted Williams, 53, börjar redan bli USA:s mest berömda röst. Fram till nyligen var han en hemlös tiggare. Men alla är inte lika roade av Williams väg från gatan till glamouren.– Han har varit en tjuv i två år, säger en upprörd affärsinnehavare.


COLUMBUS. Allt började med en video på Youtube. Den gav Ted Williams, 53, som själv beskriver sig som en "bärare av en gudabenådad röst", ett nytt jobb som värd för ett lokalt radioprogram.

Och efter reportage i tevekanalen CBS och tidningen New York Daily har nu Williams blivit en nationell kändis i USA.

Hamnade snett

När en reporter från lokaltidningen Columbus Dispatch i Ohio stötte på Ted Williams i närheten av motorvägen Interstate 71 för några veckor sedan bar han på en skylt där han förklarade att han varit en tidigare radiopratare som hamnat snett i livet.

"All hjälp tas tacksamt emot", stod det på skylten.

En intervju intill vägen som snart kom upp på Youtube intygar att Williams inte överdrev. Hans röst är len som vilken tränad medieröst som helst.

"Hjärnans teater"

Videons popularitet rusade i höjden och "the voice" blev snart kändis med interjvuer i flera nationella medier.

Williams säger att han växte upp i Brooklyn, New York, och som 14-åring gick på studiebesök på en loal radiostation. Han slogs av att en av dem som läste in påor inte alls såg ut som han lät.

– Radio är hjärnans teater, sa radioprataren.

Williams var fast. Han säger att det tog honom flera år att träna sin röst och att han till och med gick i röstskola.

– Alkohol och droger - och få andra saker - blev mitt liv. Men jag har varit ren i två år nu.

Inte imponerad

Nu får han på nytt en chans att låta rösten charma radiopubliken - och kanske mer än så.

En morgonshow på radion, som heter Dave and Jimmy ska intervjua den hemlöse Williams med den grymma rösten, uppger CBS.

– Vi ska hitta något sätt att hjälpa den här killen, skriver Dave och Jimmy på Facebook.

Men alla är inte lika imponerande av Ted Williams framfart. Han har ett digert brottsregister hos Ohiopolisen. Williams har arresterats för stöld, rån, rymningsförsök, förfalskning och narkotikainnehav.

Affärsman förargad

Och en affärsman i Columbus, som senast i juli ringde på polis med anledning av Williams och en kvinnlig medbrottsling, är mindre glad.

– De vägrade att lämna tomten utanför min affärsverksamhet. De har varit ett pågående problem i flera år, säger affärsmannen i polisförhör.

Medan Williams tiggde pengar av mannens kunder plockades kvinnan upp och lämnades på parkeringsplatsen av en lång serie män i olika bilar.

– Vi försökte avhysa dem vid åtskilliga tillfällen. Men de skrek bara på oss, säger affärsmannen.

"Kissade på min tomt"

Till slut varnade polisen Williams och hans partner för att de skulle gripas om de återvände till tomten. Affärsmannen Dan, som inte vill gå ut med sitt efternamn, säger till The Smoking Gun att Williams nya kändisskap ger honom en fadd smak i munnen.

– Det gör mig lite förargad, säger han till TSG.

– Williams har kissat framför min affärsrörelse. Och nyligen såg jag hur han och hans väninna strippade ner till underkläderna när de bytte till torra kläder under ett regnoväder.

Dan säger sig också ha sett hur Williams stulit saker ur bilar som parkerats på företagets parkeringsplats.

– Han har i stort sett varit en tjuv under de senaste två åren.

Dan påstår också att han så sent som förra månaden såg Williams föras iväg i en av polisens patrullbilar. Polisen har dock inga anmärkningar om att Williams gripits i december.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

1 timme sedan
"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.