Påkörd av tåget - oskadd och utan att minnas ett dyft

En berusad man knockades av ett godståg. Men klarade sig med endast blåmärken.


SASKATOON. Leonard Nickelray, 29, var på väg hem längs med järnvägsspåret och lyssnade på sin Ipod på hög volym efter en lång kväll på krogen. Då kom tåget framrusande i hög fart.

Lokföraren på Canadian Pacific-tåget tutade för fulla muggar för att fånga Nickelrays uppmärksamhet. Men till ingen nytta.

Plötsligt flög Leonard Nickelray upp i luften som en vante, uppger ett ögonvittne.

Sekunden därpå reser han sig och går därifrån - till synes utan att ha fattat vad som hänt.

Polisen plockade upp den berusade 29-åringen i ett gathörn en bit därifrån. Med några blåmärken och lite värk som enda spår av vad som hänt.

– Det är ett mirakel. Han borde köpa en lott, säger Dan Di Tota, på Kanadas statliga järnvägar, till Saskatoon StarPhoenix.

Det återstår dock att se om turen håller i sig. Den lokala polismyndigheten i Saskatoon överväger att anmäla honom för olaga intrång.

Själv tar Leonardo Nickelray lätt på historien.

– Jag är okej, förstår du. Haltar inte ens, säger han till Canadian Broadcasting Corp.

Men han vill ändå uppmana andra Ipodlyssnare att tänka på volymen:

– Spela inte din musik för högt. Och tänk på att Gud vakar över dig.

Enligt den kanadensiska transportmyndigheten ägde år 2010 81 olyckor rum på grund av att folk tagit sig in på spårområdet. 55 slutade i döden och 19 i allvarliga skador.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fred i Ukraina på agendan när Scholz möter Xi

Irans attack: Amina, 7 år, träffades av splitter

Explosionerna ovanför Negevöknen i Israel var intensiva och luftförsvarets sirener ljöd. Men beduinfamiljen al-Hasoni hade ingenstans att ta skydd när splitter började falla från skyn. Nu kämpar deras sjuåriga dotter för sitt liv.

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

1 timme sedan
Enorma mängder plast flyter runt på och i havet. Men uppemot hundra gånger mer plast finns på havets botten, enligt en studie som bygger på videor från undervattensdrönare. Jag tycker att volymen och mängden på havsbotten är rätt stötande, säger forskaren Denise Hardesty.

Asienbörser backar rejält

1 timme sedan
Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.

Man dömd för mushot mot politiker

1 timme sedan
En man i 50-årsåldern har dömts för ofredande och olaga hot efter att han placerat en död mus, spetsad på ett pappersspjut, utanför dörren hos en högt uppsatt politiker i Östergötland, rapporterar P4 Östergötland.

Zelenskyj efterlyser samma hjälp som gavs Israel

1 timme sedan
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vädjar till allierade i väst att visa samma enighet gentemot Ukraina som uppvisades under Irans attack mot Israel. Intensiteten i ryska attacker kräver större enighet, säger han.