Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tusentals demonstrerar i Jemen

Sammandrabbningar mellan opposition och regeringstrogna i Saana, Jemen
1 av 1

Sammandrabbningar mellan opposition och regeringstrogna i Saana, Jemen

Hani Mohammed/Scanpix

Nyheter | 12/02/2011 15:36

Demonstranter kräver presidentens avgång.

Tusentals regeringsmotståndare demonsterade under fredagen mot Jemens President Ali Abdullah Salehs styre, rapporterar Al-Jazeera.

Bland protesterna hördes bland annat: "Efter Mubarak är det Ali's tur" samt "En Jemenitisk revolution efter den egyptiska revolutionen".

10 personer arresterades under firandet av Mubaraks avgång och det förekom även våldsamheter när hundratals regeringstrogna män attackerade demonstranterna med påkar, knivar och gevär, alltmedan säkerhetsstyrkorna tittade på.

President Saleh har tidigare annonserat att han kommer att avgå när hans mandatperiod går ut 2013, samt att han inte tänker lämna över makten till sin son.

På fredagskvällen diskuterades även planer på löneförhöjningar för militärer och statstjänstemän, något som oppositionsledaren Mohamed al-Sabri menar är av ringa betydelse:

– Det är en feltolkning och förenkling av situationen. Man försöker göra en punktinsats för att stilla folkets vrede. Det jemenitiska folket är inte upprörda över låga löner.