Muammar Khaddafi möter allt starkare motstånd...
1 av 4
Muammar Khaddafi möter allt starkare motstånd... - Foto: SCANPIX SWEDEN
Här ser vi en libysk rebell på helspänn.
2 av 4
Här ser vi en libysk rebell på helspänn. - Foto: Kevin Frayer/SCANPIX
Men några tycker om diktatorn i landet.
3 av 4
Men några tycker om diktatorn i landet. - Foto: Ben Curtis/SCANPIX
Det gör dock inte den här mannen.
4 av 4
Det gör dock inte den här mannen. - Foto: Kevin Frayer/SCANPIX

Khaddafi går till attack - jagas av Interpol

Fortsatt kaos råder i Libyen. Läget beskrivs som intensivt och inbördeskrig känns inte som en avlägsen beskrivning av situationen.


TRIPOLI. Den libyska ledaren har satt igång en stor militant offensiv för att återta kontrollen över de städer han förlorat.

De fortsatta oroligheterna har bidragit till att folket i Libyen blir allt mer rebelliska, och läget beskrivs som kaotiskt.

– Nu med allt artilleri, stridsvagnar och pansarfordon så ser vi strider och dödande som vi inte sett förut. Jag anser det vara ett fullkomligt folkmord, sa en invånare till tv-kanalen al-Arabiyya.

Under fredagen utfärdade den internationella polisen Interpol en varning gällande Muammar Khaddafi, hans familj och hans närmaste medarbetare, uppger Dagens Nyheter.

Interpol motiverar varningen med att Khaddafi och andra i hans närhet "anses vara inblandade i planeringen av attacker, inkluderande luftbombningar, på civilbefolkningen".

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

20 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.