Demonstranterna i Daraa motades av syriska säkerhetsstyrkor med hjälp av tårgas. Bilden visar protester i Aten utanför den syriska ambassaden.
1 av 2
Demonstranterna i Daraa motades av syriska säkerhetsstyrkor med hjälp av tårgas. Bilden visar protester i Aten utanför den syriska ambassaden. - Foto: Thanassis Stavrakis/AP/SCANPIX
På affischen ses presidenten Bashar al-Assad.
2 av 2
På affischen ses presidenten Bashar al-Assad. - Foto: Bassem Tellawi/AP/SCANPIX

Syriska säkerhetsstyrkor sköt skarpt mot demonstranterna

Säkerhetsstyrkorna slog tillbaka demonstranterna i staden Daraa.


DARAA. Protesterna i Syrien fortsätter. I minst fem städer runt om i landet protesterar folket mot president Bashar al-Assad sittande regim.

I staden Daraa i södra Syrien hade demonstranterna samlats på stadens huvudtorg. De protesterar bland annat mot de undantagslagar som regimen införde när det tog över makten i en kupp 1963.

– Det hade samlats flera hundra på torget. De kräver ett slut på undantagslagarna, säger ett ögonvittne till Al Jazeera.

På torget möttes demonstranterna  av säkerhetsstyrkor som försökte skingra folkmassan.

För att stoppa protesterna sköt styrkorna i luften under flera minuter och de använde sig av tårgas.

– Demonstranterna kom dock tillbaka när säkerhetsstyrkorna slutade. De började återigen skrika "vi vill ha vår värdighet och frihet tillbaka" och "nej till undantagslagar", säger ögonvittnet.

Enligt Al Jazeera har säkerhetsstyrkorna minskat sin närvaro de senaste dagarna. Men demonstranterna säger sig nu vara tillbaka ännu starkare och kräver att undantagslagarna tas bort.

Samtidigt uppges anhängare till president Assad ha samlats i tusentals i huvudstaden Damaskus och på andra håll.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!