Fredag 14 Maj
Stockholm

Hon överlevde fall på sex våningar - tack vare bälte

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

En kvinna som körde ut sin bil genom väggen i ett p-hus och föll sju våningar räddades tack vare säkerhetsbältet.– Hon var lite förvirrad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MELBOURNE. Den 41-åriga kvinnan hittades hängande i säkerhetsbältet i förarsätet.

Då hade hon precis kört bilen genom en vägg i parkeringshuset i centrala Melbourne och störtat ner för sex våningar.

41-åringen fördes till sjukhus. Hennes tillstånd beskrivs som allvarligt, men stabilt. Hon har ådragit sig svåra skallskador och möjligen också skadat ryggmärgen. Men miraklet är ändå ett faktum: Hon lever.

Och det tack vare bilbältet.

– Utan säkerhetsbältet skulle hon ha fallit ner mot passagerarsätet, säger sjukvårdaren Matthew Riddle, som var en av de första på plats, till Sydney Morning Herald.

"Hon var förvirrad"

– Jag tror att många saker bidragit till att hon lever i dag, airbagen, säkerhetsbältet... tur. Det är ganska otroligt att hon ännu är i livet, säger han.

Kvinnans silverfärgade herrgårdsvagn störtade från sjätte våningen i parkeringshuset precis innan klockan nio på förmiddagen lokal tid och föll ner på gatan utanför.

Polisen utreder ännu hur det kommer sig att kvinnan rammade väggen. De tror att byggnaden mittemot dämpade fallet.

– Hon var lite förvirrad till en början, men så småningom var hon mer närvarande och förstod vad som hänt. Hon kunde dock inte berätta exakt hur olyckan gått till, säger Matthew Riddle.

Kommentera
Kopiera länk
Dela