En man räddas av den italienska kustbevakningen.
En man räddas av den italienska kustbevakningen. - Foto: Francesco Malavolta / AP

150 saknas efter flyktingbåtsolyckan

Dödssiffran efter olyckan där en båt med libyska flyktingar sjönk utanför Italiens kust stiger. 51 personer har räddats men ytterligare 150 saknas. Hoppet är litet att hitta dem vid liv.


LAMPEDUSA. Som Nyheter24 rapporterade i går skönk på onsdagen en båt med libyska flyktingar utanför Italiens kust. På torsdagen lyckades en italiensk räddningsaktion plocka upp 51 personer efter att ha svarat på en nödsignal man fått via maltesiska myndigheter.

Enligt de räddade personerna fanns ytterligare 150 flyktingar på båten. Italiens inrikesminister Roberto Maroni sätter inte stort hopp till att hitta dessa vid liv.

- Sökningen fortsätter men hoppet att hitta någon av de återstående vid liv blir mindre och mindre för varje timme som går, säger han enligt tidningen The Guardian.

Olyckan är en av de mer uppmärksammade den senaste tiden. Det är vanligt att mindre båtar med afrikanska flyktingar sjunker på sin väg mot södra Europa.

/
/
/
/
Senaste nytt

Här är Moderaternas raderade Instagraminlägg – gjorde ”Spotify wrapped” om skjutningar

Polisen rapporterar om brand, Klippan

1 timme sedan
"Badvägen. Brand i flerfamiljshus.", skriver polisen på sin hemsida.

S: Regeringens biståndsstopp tom symbolpolitik

1 timme sedan
Biståndsmyndigheten Sidas granskning visar att inga svenska biståndspengar går till terrorverksamhet i de palestinska områdena. Nu kräver Morgan Johansson, utrikespolitisk talesperson för Socialdemokraterna, att regeringen och Sverigedemokraterna återupptar utvecklingsbiståndet.

Domstol: Trump kan åtalas för stormningen

1 timme sedan
Donald Trump kan inte luta sig mot immunitet i rättsliga mål som gäller stormningen av Kapitolium den 6 januari 2021. Det slår en federal appellationsdomstol fast, och öppnar för nya åtal mot expresidenten.

Munter avslutning på börsveckan i New York

1 timme sedan
Kurserna på den amerikanska börsen steg på fredagen sedan centralbankschefen Jerome Powell i ett tal antytt att styrräntan förblir oförändrad vid bankens nästa möte i december. Powell sade samtidigt att det är för tidigt att blåsa faran över när det gäller inflationen och att räntesänkningar knappast är aktuella inom den närmaste tiden.

FN avslutar fredsinsatsen i Sudan

1 timme sedan
FN:s säkerhetsråd har beslutat att avsluta den fredsbevarande insatsen i det av inbördeskrig sargade Sudan. Beslutet togs på fredagskvällen när rådet möttes i New York.