Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

150 saknas efter flyktingbåtsolyckan

- 07/04/2011, 13:05 -
En man räddas av den italienska kustbevakningen.

En man räddas av den italienska kustbevakningen.

Francesco Malavolta / AP

Dödssiffran efter olyckan där en båt med libyska flyktingar sjönk utanför Italiens kust stiger. 51 personer har räddats men ytterligare 150 saknas. Hoppet är litet att hitta dem vid liv.

LAMPEDUSA. Som Nyheter24 rapporterade i går skönk på onsdagen en båt med libyska flyktingar utanför Italiens kust. På torsdagen lyckades en italiensk räddningsaktion plocka upp 51 personer efter att ha svarat på en nödsignal man fått via maltesiska myndigheter.

Enligt de räddade personerna fanns ytterligare 150 flyktingar på båten. Italiens inrikesminister Roberto Maroni sätter inte stort hopp till att hitta dessa vid liv.

- Sökningen fortsätter men hoppet att hitta någon av de återstående vid liv blir mindre och mindre för varje timme som går, säger han enligt tidningen The Guardian.

Olyckan är en av de mer uppmärksammade den senaste tiden. Det är vanligt att mindre båtar med afrikanska flyktingar sjunker på sin väg mot södra Europa.