Farmor föll rakt ner i ishavet

En 73-årig kvinna fick inre blödningar på ett kryssningsfartyg men när hon skulle flyttas över till en mindre båt tappades hon i det iskalla havet.


BODÖ. 73-åriga Janet Richardson var på kryssning med sin man George när hon drabbades av inre blödningar. Hon skulle därför flyttas över från fartyget som då befann sig utanför Norges kust till en mindre båt för att ytterligare vård.

I vad som kan ses som ett ödesdigert misstag flöt de båda båtarna isär och kvinnan åkte plötsligt rakt ner i det isande kalla vattnet. Som tur var bar hon en flytväst, vilket lär ha räddat hennes liv.

Det tog nämligen fyra minuter innan hon kunde räddas ur vattnet.

– Våra tankar och sympatier går till fru Richardson och hennes familj efter vad som måste ha varit en traumatisk upplevelse, säger rederiets marknadschef Chris Coates till Sky News.

Janet togs till sjukhus i kuststaden Bodö och sedan flögs hon hem till England där hon just nu vårdas – både för de inre blödningarna och från sviterna av att ha legat i nollgradigt vatten i fyra minuter.

Polisen har nu startat en utredning om händelsen.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

2 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

3 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.