Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Berlusconi: "Jagade min sekreterare för att ta henne på bordet"

- 22/04/2011, 19:11 -
1 av 2

Antonio Calanni / AP / SCANPIX

Silvio Berlusconi.
2 av 2

Silvio Berlusconi.

Antonio Calanni / AP / SCANPIX

Den italienska premiärministern fortsätter skandaltåget.

ROM. Italiens premiärminister Silvio Berlusconi, som för närvarande står åtalad för att ha betalat en 17-årig flicka i utbyte mot sexuella tjänster, har levererat ännu en skandalberättigad replik.

Det var under en intervju med den italienska TV-showen Annozero som 74-årige Berlusconi - som även är ägare i fotbollslaget AC Milan - fick frågan om vilken fotbollstränare han anser axlat klubbens tränarroll bäst.

I stället började 74-åringen tala om sitt sviktande minne.

– Jag håller på att bli gammal... För du ser, i morse när jag jagade min sekreterare för att ta henne på bordet, sa hon: "Premiärministern, vi gjorde det ju för två timmar sedan". Så du ser, mitt minne håller på att försvinna.

Beordrade censurering

När premiärministern sedan insåg sitt misstag befallde han reportrarna att klippa bort skämtet.

– Oroa dig inte premiärministern, vi klipper bort det, svarade en av journalisterna snabbt.

Nu rasar kvinnorättsorganisationer mot den kontroversielle premiärministern, men det är inte första gången 74-åringen hamnar i blåsväder för sina ogenomtänkta uttalanden.

Tidigare i år uppmanade han den italienska befolkningen att strunta i att betala tevelicensen. Han har också flera gånger uttryck sig nedsättande om kvinnor och homosexuella.

Se den italienska premiärministern jucka mot en kvinnlig polis: