Söndag 28 Nov
Stockholm

Sannfinländare får flyktingpolitiken

Timo Soini firar att hans parti Sannfinländarna blev tredje största parti i finska riksdagsvalet.
1 av 3
Timo Soini firar att hans parti Sannfinländarna blev tredje största parti i finska riksdagsvalet. Foto: Martti Kainulainen/AP/Scanpix
Timo Soini.
2 av 3
Timo Soini. Foto: Pekka Sakki/AP/SCANPIX
Timo Soinis parti fick ordförandeposten i förvaltningsutskottet.
3 av 3
Timo Soinis parti fick ordförandeposten i förvaltningsutskottet. Foto: Martti Kainulainen/AP/SCANPIX

Invandringskritiska Sannfinländarna får ordförandeposten i den finländska riksdagens förvaltningsutskott. En nyckelposition när det gäller utformandet av flyktingpolitiken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

HELSINGFORS. Sannfinländarnas partiledare Timo Soini blev den stora vinnaren i valet nyligen. Efter tisdagens val av ordförandeposterna i riksdagens olika utskott står Soini återigen som segrare.

Sannfinländarna som numera är det tredje största partiet fick tre ordförandeposter varav en i det viktiga förvaltningsutskottet.

En nyckelposition när det gäller utformandet av Finlands flyktingpolitik, skriver Vasabladet.

Partiet har tidigare jämförst med sverigedemokraterna och under valet gjorde Sannfinländaren Jussi Halla-aho reklam för sig själv iförd Hitlermustasch och djävulshorn.

Tidigare har han aspirerat på att bli ny migrationsminister, men har nu backat undan och skriver själv på sin blogg att anledningen bland annat är bristande politisk erfarenhet, skriver Expo.

I ett annat blogginlägg har Jussi Halla-aho kopplat ihop islam och pedofili. Något som han senare dömdes för. Brottet rubricerades som brott mot trosfriden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela