Muslimsk bröllopsprotest avblåst efter hot om våld

- 27/04/2011, 15:39 -
1 av 2

Kirsty Wigglesworth / AP

Muslims Against Crusaders mötte pressen på gräsmattan utanför det brittiska parlamentet.
2 av 2

Muslims Against Crusaders mötte pressen på gräsmattan utanför det brittiska parlamentet.

Kirsty Wigglesworth / AP

Den planerade demonstrationen under prinsbröllopet i London på fredag har avblåsts av Muslims Against Crusaders efter hoten om våld från högerextrema English Defence League.

LONDON. Som Nyheter24 rapporterade om på tisdagen hotades det kungliga bröllopet mellan prins William och Kate Middleton av kravaller. Nu har muslimska organisationen MAC, Muslims Against Crusaders, ställt in sin demonstration – av rädsla för att bli attackerade.

Den högerextrema organisationen English Defence League har gjort sig känd för att använda våld vid olika demonstrationer och marscher. Grupperingen har starka islamofobiska inslag. På tisdagen hotade de med att slå ner en eventuell MAC-demonstration med våld på bröllopsdagen.

På onsdagen meddelade MAC i en presskonferens utanför parlamentet att de ställt in sin planerade protest på bröllopsdagen.

– Vi anser att det allra viktigaste är säkerheten för vårt eget folk, säger talesmannen Abu Abbas enligt Sky News.

Representanterna från Muslims Against Crusaders bland annat en banderoll som det stod "Wanted: Prince William...Modern Day Nazi" på. En grupp motdemonstranter försökte störa presskonferensen med en siren.

Säkerhetsinsatsen planeras bli enorm under fredagens bröllop.