"Precis som vår far fördömde bin Laden fördömer vi USA"

- 11/05/2011, 12:44 -
1 av 2

SCANPIX

2 av 2

Nu kräver Usamas familj att FN granskar USA. Läs deras brev här.

Nedan följer utdrag ur ett brev som sägs komma från familjemedlemmar till bin Laden. New York Times och andra stora tidningar har publicerat brevet i sin helhet.

"Jag, Omar Ossama bin Laden, och mina bröder har noterat den massiva mediexponering nyheten som vår fars död har fått. Men bevisen är inte övertygande.

Söker bevis

Vi söker nu bevis i form av bilder och videoupptagningar från det påstådda dödandet av vår Usama. Vi måste ta del av dessa bevis för att verkligen kunna tro att operation Geronimo, som lanserades av Barrack Hussein Obama den andra maj, verkligen tog plats.

Om det nu stämmer att OBL dödades i denna operation vill vi också veta varför USA:s president inte tillfångatog och ställde vår far, som påståtts vara obeväpnad, inför rätta. Vi ifrågasätter alltså varför en obeväpnad man avrättades och om det är i linje med internationell rätt? Varför ställdes inte vår far inför rätta så som Serbiens president Slobodan Miloševic' och Iraks president Saddam Hussein?

Vi vidhåller att godtyckliga avrättningar inte är lösningar på politiska problem.

Ovärdigt

Det är också ovärdigt av de speciella styrkorna att mörda obeväpnad kvinnor. Men allra viktigast - den påstådda begravningen till havs gjorde så att OBL inte fick en begravning i enlighet med muslimska seder.

Slutligen ber vi den pakistanska regeringen att lämna över alla familjemedlemmar tillbaka till sitt land så de kan återförenas med resten av sin familj. Vi söker internationellt stöd för detta.

Håller inte med bin Laden

Utan att hålla med om OBL:s predikan, vad han trodde och fick folk att utföra, ber vi FN att utreda det som skett och vad USA påstår.

Vi vill också påpeka för världen att OBL, vår fars fjärde son, aldrig kom överrens med vår far angående användandet av våld. Vår far slutade aldrig att skicka meddelanden till OBL om att han måste sluta döda civila. Precis som vår far fördömde OBL fördömer vi nu USA för att ha beordrat mördandet av obeväpnad män och kvinnor."

(Fritt översatt till svenska av Nyheter24).