Obamas skämt knäckte feg Trump

- 17/05/2011, 09:54 -
Trump hoppade av presidentvalet.
1 av 7

Trump hoppade av presidentvalet.

Men frisyren kommer kommas ihåg för evigt.
2 av 7

Men frisyren kommer kommas ihåg för evigt.

Blir det Sarah Palin som ställer upp i stället?
3 av 7

Blir det Sarah Palin som ställer upp i stället?

Eller Mitt Romney?
4 av 7

Eller Mitt Romney?

Ron Paul kommer definitivt kämpa hela vägen.
5 av 7

Ron Paul kommer definitivt kämpa hela vägen.

Vi får se hur länge Newt orkar slåss om rösterna.
6 av 7

Vi får se hur länge Newt orkar slåss om rösterna.

Pawlenty vill vara som Charlie Sheen.
7 av 7

Pawlenty vill vara som Charlie Sheen.

Mannen med USA:s kändaste frisyr hoppar av presidentvalet. Varför och varför nu?

WASHINGTON. Han kom, han sågs, och han sprang hem med svansen mellan benen. Superfrisyren Donald Trump drog sig sent under måndagskvällen ur det amerikanska presidentvalet 2012. Men trots avhoppet så förblir "The Donald" säker på sin sak, hade han kastat in sin hatt på allvar så hade USA:s näste president varit mannen som en gång misslyckades med ett kasino.

– Jag bibehåller en stark övertygelse om att, om jag skulle kandidera, hade haft en chans att vinna primärvalet och slutligen, presidentvalet, säger han i ett uttalande efter avhoppet.

Nu är det många som undrar varför 64-årige Trump ville bli president från första början - och varför han hoppade av så här tidigt. Enligt vissa amerikanska analytiker så var det hela ett pr-trick för att öka tittarsiffrorna för hans teveprogram Celebrity Apprentice. Andra säger att han verkligen ville bli president men insåg vad det skulle innebära att bli bevakad och analyserad dygnet runt.

Hånades av Obama inför 100-tals makthavare

Det finns även de som menar att Trump fick uppleva president Barack Obamas livsfarliga charm på nära håll - och fegade ur. Det var under den så kallade "White House Correspondents' Association Dinner" i början av maj som Obama höll ett tal där han hånade Trump inför hundratals inbjudna gäster, de flesta personer i maktpositioner. Trump fick snällt sitta och se sin omgivning gång på gång hånskratta till Obamas Trump-skämt. Middagen blev en enda stor hämnd från Obama för Trumps ständiga påhopp om hans födelseland. Obama tvingade till slut publicera födelsebeviset från Hawaii. Men slog till med nya egna konspirationsteorier.

- Nu kan vi äntligen fokusera på ämnen som betyder något, fejkade vi månlandningen? Vad hände egentligen i Roswell? Och var är Biggie och Tupac?, frågade Obama gästerna på middagen, ett klipp som sedan blev en Youtubesuccé.

Vågar inte låta sig granskas

Blev trycket för stort för Trump? Förmodligen. Att bli granskad av hela den amerikanska mediemaskinen i över ett år kan ha varit en risk mannen med den legendariska frisyren inte vågade ta.

– Hans affärsverksamhet skulle granskats på en nivå som han inte är van vid, säger en Kenneth Turkel, en advokat som representerar ett personer som stämt Trump.

Med det sagt så återstår det att se vad Trump gör i framtiden. Han har fått mer uppmärksamhet än någonsin vilket bådar gott inför hans säsongsavslutningen av "Celebrity Apprentice". Nu återstår det att se om Trump någonsin kan tas på allvar igen, och hur länge amerikanska humorprogram som The Daily Show och Colbert Report kommer att fortsätta driva med hans frisyr, som numera är mer känd än Trump själv.