1 av 4
- Foto: All over press
2 av 4
- Foto: Rich Pedroncelli/ AP
3 av 4
- Foto: alloverpress
Kidnappade elvaåriga Jaycee och höll henne fången.
4 av 4
Kidnappade elvaåriga Jaycee och höll henne fången. - Foto: Scanpix

467 år i fängelse - för 18 års helvete i källaren

Döms till 36 respektive 431 års fängelse.


KIDNAPPNINGEN AV JAYCEE

Jaycee Lee Dugard, född 3 maj 1980 i Anaheim i Kalifornien, är en amerikansk kvinna som är känd för att ha varit kidnappad i 18 år. Den då 11-åriga Dugard kidnappades vid en busshållplats vid sitt hem i Lake Tahoe den 10 juni 1991. Den 26 augusti 2009 blev hon fri.

Phillip Garrido dömdes redan 1976, för våldtäkt och kidnappning av en annan flicka, till 50 års fängelse, men behövde bara avtjäna elva år, varefter han blev villkorlig frigiven. Han satt även i fängelse fyra månader under 1993 för att ha brutit mot villkoren i sin villkorliga frigivning. Den 2 juli 2011 dömdes Philip Garrido till 431 års fängelse medan hans hustru dömdes till mellan 36 år och livstid.

Källa: Wikipedia.

 

LOS ANGELES. På torsdagen kom beskedet. Phillip Garrido och hans fru Nancy Garrido fick äntligen sin dom. Och medan Nancy döms till 36 år till livstid i fängelse får Phillip Garrido 431 års fängelse.

Paret kidnappade 1991 den då elvaåriga Jaycee Dugard när hon var på väg till skolbussen. Först 18 år senare, i augusti 2009, hittades Jaycee, gömd i ett hemligt utrymme på paret Garridos bakgård.

Hon har under tiden i parets våld fött två döttrar som konsekvens av de otaliga våldtäkter hon utsatts för. Barn som i dag är 16 respektive 13 år gamla.

Jaycee Dugard tilldömdes för snart ett år sedan ett skadestånd på 153 miljoner kronor från delstaten Kalifornien för att de flera gånger haft chans att rädda henne. Men eftersom man brustit i övervakningen av redan dömde sexförbrytaren Phillip Garrido har han kunnat fortsätta hålla henne fången.

Det har också tidigare spekulerats i att Jaycee Dugard ska ha fött fler barn, söner, som dödats av paret Garrido som bara ville ha döttrar. Något som dock inte har kunnat bekräftas.

Under tiden i fångenskap har Jaycee Dugard också periodvis skrivit dagbok. Bland annat har hon skrivit följande:

"Det känns som om jag sjunker. Det här är ska vara mitt liv...men återigen har han tagit det. Hur många gånger får han lov att ta det ifrån mig."

Jaycee Dugard är i dag 31 år gammal och lever med sina två döttrar från våldtäkterna. Hon vill inte medverka i rättegången eftersom hon inte vill slösa en enda sekund till i paret Garridos närvaro.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!