Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är twitter-snoppen som hela USA pratar om

- 07/06/2011, 13:44 -
Den omtalade penisbilden.
1 av 3

Den omtalade penisbilden.

Faksimil Twitter

Weiner i blåsväder. Minst sagt.
2 av 3

Weiner i blåsväder. Minst sagt.

Scanpix

Skickade även ut bilder på sig själv med bar överkropp.
3 av 3

Skickade även ut bilder på sig själv med bar överkropp.

Demokratiske superstjärnan Anthony Wiener kan förlora jobbet - i stället för att bli New Yorks borgmästare.

För två veckor sedan var kongressledamoten och demokraten Anthony Weiner en lovande politiker som spåddes bli New Yorks näste borgmästare.

I dag är han en av USA:s mest uppmärksammade människor och riskerar att tvingas avgå.

Allt startade efter att han skickat en bild på sin kalsongklädda erigerade penis till en 21-årig collegestudent via Twitter.

Twitterskandalen uppdagades den 27 maj då bilden läckte ut i flera medier och sedan dess har Weiner envist dementerat att han skickat bilden. Han har hävdat att hans telefon blivit kapad men han kunde inte med säkerhet säga att bilden inte föreställde honom.

Följer unga tjejer på Twitter

Skandalen växte sig emellertid än större när ytterligare bilder på Weiner i bar överkropp dök upp hos flera kvinnor. Han ska även ha skickat meddelanden till en porrstjärna och av dem 198 personer han följer på Twitter verkar flertalet vara unga tjejer. Weiner fortsatte dock att förneka och bedyra sin oskuld.

Men under en presskonferens i måndags erkände en djupt ångerfull Weiner att han skickat bilderna. Han sade att han haft kontakt med sex kvinnor under en treårsperiod via både Facebook och Twitter men att han aldrig haft en fysisk relation med dem.

Weiner sade även att det var ett dumt misstag men att han egentligen inte gjort något olagligt eftersom han skickat bilderna från sin egen dator och inte från statens.

Olagligt?

Även om Weiner inte gjort något olagligt så kan han ha brutit mot Representanthusets etiska regler. Nu startas en utredning för att undersöka om Weiners sociala liv kan ha skadat Representanthusets trovärdighet samt om han använt statliga resurser för att skicka bilderna.

Samtidigt avtar stödet för Weiner.

– Han begick ett stort fel och hans olämpliga beteende har skämt ut både hans familj och Representanthuset, säger Steve Israel ordförande för Demokraternas kampanjkomitté, enligt ABC news.

Weiner själv har inte några intentioner på att avgå men han välkomnar en utredning.

– Jag tror inte att jag använt statliga resurser och jag kommer att samarbeta full ut i utredningen, sade Weiner enligt CNN.

En sak är säker, det sista I Weiner-gate är inte sagt.