Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nytt Fritzl-fall i Tyskland - 20-åring lyckades fly

- 10/06/2011, 09:32 -
Natascha Kampusch.
1 av 4

Natascha Kampusch.

Fabian Bimmer/AP/SCANPIX

Josef Fritzl är dömd till livstids fängelse efter att ha hållit sin dotter som sexslav i 24 år. Hon fick sju barn med sin far.
2 av 4

Josef Fritzl är dömd till livstids fängelse efter att ha hållit sin dotter som sexslav i 24 år. Hon fick sju barn med sin far.

Robert Jaeger/AP/Scanpix

Phillip Garrido.
3 av 4

Phillip Garrido.

Scanpix

4 av 4

AP/Scanpix

20-årig tyska flydde efter att ha hållits fången i över ett år.

I helgen flydde en kvinna i Hassmersheim i Tyskland från en bostad där hon under ett år levt i fångenskap. Kvinnan ska ha tvingats slava och utföra hela familjens hushållsarbete under tiden i fångenskap. Dessutom ska hon ha misshandlats upprepade gånger och vid minst ett tillfälle ha våldtagits av mannen i familjen. Kvinnan, som är 20 år gammal, hölls hela tiden under uppsikt av någon av de tre familjemedlemmarna för att säkerställa att hon inte kunde fly, uppger RP-online.

Samtliga tre familjemedlemmar har nu gripits.

Historien känns bekant och fallet med den 20-åriga kvinnan blir den senaste i raden av uppmärksammade händelser där unga kvinnor rövas bort eller hålls fångna under en längre period. Hade inte den 20-åriga kvinnan lyckats fly nu hade hennes tillvaro som kidnappad kunnat bli nästan hur lång som helst.

Det mest kända fallet rör Josef Fritzl, som höll dottern Elisabeth fången, utnyttjade henne sexuellt, våldtog och misshandlade henne i sin källare i hela 24 år. Under tiden i fångenskap födde hon sju barn med sin egen pappa som far till barnen. Fritzl dömdes 2009 till livstids fängelse för bland annat mord, våldtäkt, incest, tvång och olaga frihetsberövande.

För en dryg vecka sedan dömdes också Phillip Garrido och hans hustru Nancy Garrido till sammanlagt 467 års fängelse för att ha kidnappat den då elvaåriga Jaycee Lee Dugard som sedan hölls fången i 18 år. Hon födde under tiden minst två barn med Phillip Garrido.

Ett annat känt fall rör Armando Lucero från Argentina. Lucero har kommit att kallas såväl ”Argentinas Fritzl” som ”Monstret från Mendoza”. Lucero åtalades för att ha våldtagit tre av sina döttrar under totalt sett 17 år. Han fick också sju barn med sina döttrar. Lucero dog i maj 2010 i väntan på rättegång.

Fallet Natascha Kampusch hör också till de internationellt mest uppmärksammade. Hon kidnappades när hon var tio år och på väg till skolan slets in i en skåpbil. Hon hölls sedan fången i åtta år men ska inte ha utsatts för några sexuella övergrepp. I stället kidnappades hon för att hålla förövaren, Wolfgang Priklopil, sällskap och hjälpa honom med hushållsarbetet.