Rånade en bank på en dollar - för att få fri sjukvård

VIDEO: Nu talar 59-åringen ut om bankrånet.


Arbetslösheten i USA:

Den tredje juni släppte amerikanska myndigheter sin senaste statistik om arbetslösheten i USA.

Arbetslösheten är upp 9.1 en procent av en arbetsföra befolkningen. Det är hela 13.9 miljoner amerikaner.

Samtidigt pågår en hätsk debatt om Obama-care, president Barack Obamas allmänna sjukförsäkring som röstades igenom i fjol.

Källa: Bureau of Labor

59-årige James Verone gick fram till kassörskan och sa ”det här är ett rån. Ge mig bara en dollar, tack.”

– Jag kommer att sitta i stolen där borta och vänta på polisen, sa han sedan.

Han bar inget vapen. Han ville inte ha pengar. Utan han ville åka in i fängelse - för sjukvården. Verone visar upp en ny bild av arbetslöshetens och desperationens USA.

Verone har en böld på sitt bröst, fraktur på två kotor i ryggraden och stora problem med sin vänstra fot. Efter 17 års anställning vid Coca-Cola förlorade han jobbet för tre år sen. Sen dess har han levt på besparingarna - tills nu. Pank och sjuk såg han sin chans. Råna en bank. Erkänn allt. Åk in i fängelse. Få den sjukvård du behöver.

– Det är första gången jag någonsin hamnat i konflikt med lagen. Jag är en logisk person, och det var mitt logiska beslut.

Planen ser dock ut att misslyckas. Brottet rubricerades som stöld. Verone hade hoppats på ett treårigt straff - som nu kan bli betydligt lägre eller inget alls.

Men Verone har inga planer på att ge upp. Får han inget längre fängelsestraff så kommer han råna banken på nytt. Det handlar om liv och död.

– Jag antar att jag manipulerar rätten för att få medicinsk hjälp, konstaterar han.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskt nej till mer socialt i EU

Stockholm: Polisen rapporterar om brand

"Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till en lägenhetsbrand i Traneberg.", skriver polisen på sin hemsida.

Satt fängslad i 20 år – får 55 miljoner av staten

Viggo Kristiansen – dömd och sedermera frikänd för ett uppmärksammat mord på två flickor år 2000 – får 55 miljoner kronor av den norska staten.

Norsk räktrålare drog upp död kropp

1 timme sedan
Besättningen ombord MS Kongsfjord trålade efter räkor i Barents hav när de i fredags kväll fick en obehaglig överraskning. I nätet låg en död kropp.

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

1 timme sedan
I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.