Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

San Francisco vill förbjuda husdjur

- 28/06/2011, 18:57 -

AP Photo/Vadim Ghirda/SCANPIX

San Francisco kan sätta stopp för försäljning av levande djur som husdjur. Att köpa levande djur för att äta dem är däremot fortfarande okej.

Djurorganisationer i San Francisco vill förbjuda försäljningen av husdjur, skriver LA Times. Ett förslag om ett totalt förbud mot alla sorters husdjur kan komma att gå igenom. Däremot ska man kunna köpa levande djur för att mata exempelvis ormar och dessutom ska du som människa kunna köpa levande djur, till exempelvis fisk, hummer och kräftor, för att tillaga.

Förslaget lades på hyllan förra året när advokater breddade förbudet av djur. Från början handlade det om katter och hundar, som breddades till djur med päls och fjädrar  och nu gäller det alla djur. Fiskar, fåglar, ödlor, katter, hamstrar, hundar, råttor - allt som krälar, flyger, går, simmar, kryper.

Anledningen till det eventuella förbudet är för att förhindra den mängd husdjur som hamnar på frivilligorganisationers djurhem och därmed att djur far illa. I stället för att köpa djur ska man kunna adoptera från djurhemmen.

Representanter för den amerikanska husdjursindustrin som drar in mellan 45 till 50 miljarder dollar årligen, ställer sig kritisk till förslaget. "Det mest radikala förslag vi sett". Djuraffärer är nu rädda för att förlora sitt levebröd.

Förslaget ska snart läggas fram för stadens förvaltningsråd som ska besluta om förbudet blir sanning eller inte.