Måndag 26 Sep
Stockholm

Murdoch dödförklaras av hackare - på The Sun

Så här såg den hackade The Sun ut under måndagen.
Så här såg den hackade The Sun ut under måndagen. Foto:

"We had joy, we had fun, we had messed up Murdochs Sun".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Citat ur LulzSec:s artikel på The Sun:

Enligt polisen så hittades "ett hopkok av kemikalier vid köksbordet, och vad vi kan utgå ifrån så konsumerade Murdoch stora mängder av det innan han gick ut i trädgården".

De rapporterar även att man vid brottsplatsen funnit ett trasigt glas, en låda årgångsvin och ett familjealbum innehållande bilder på Murdoch iförd hög hatt och monockel, från hans glansdagar.

Murdochs kropp hittades hopsjunken över en trädgårdsskulptur föreställande en galopperande häst. "Hans favorit" menar butlern.

Citatet kommer från hackargruppen LulzSec:s twitterkonto. De driver med det faktum att de på måndagen angrep den brittiska tabloidtidningen The Suns webbsida och skrev en artikel om att ägaren, 80-åriga mediemogulen Rupert Murdoch hittats död i din trädgård. The Sun reagerade med att snabbt stänga ner hela hemsidan.

Murdoch har varit i konstant blåsväder sedan avlyssningsskandalen med News of the World avslöjades. Efter att LulzSec hackat sidan stängdes den snabbt ner och läsare hänvisades istället till LulzSec:s twitterkonto. The Guardian skriver att Lulz också säger sig ha angripit The Times hemsida, samtidigt som de påstår att de har kontroll över The Suns e-post. The Suns hemsida är nu åter i drift, utan några spår av artikeln om Murdoch.

Ironin i det hela ligger dock i att senare samma dag, som hackargruppen publicerade artikeln om Murdochs död på hemsidan, så hittades den forna News of The World-reportern, Sean Hoare död i sitt hem i Watford, Hertfordshire. Enligt the Guardian så lyder omständigheterna att dödsfallet är "oförklarat, men det förekommer inga brottsmisstankar". Sean Hoare var den som avslöjade att den förre chefredaktören Andy Coulsons jobbat med avlyssning av mobiltelefoner.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.