Rupert Murdoch och Rebekah Brooks ställs till svars.
Rupert Murdoch och Rebekah Brooks ställs till svars.

Nu ska Murdoch & Co: förhöras av parlamentet

LIVE. Ska ställas till svars för News of the Worlds illegala avlyssningar.


LONDON. Det har varit några veckor av skandalrubriker där söndagstabloiden News of the World lagts ner, moderbolaget News Internationals VD Rebekah Brooks avgått och ägaren Rupert Murdoch fått be om ursäkt samt dragit tillbaka budet på kabeltevejätten BSkyB.

Nu börjar nästa stora test för mediemogulen Murdoch. Under tisdagen ska han förhöras av det brittiska parlamentet i London. Följ förhöret nedan.


Streaming live video by Ustream

Den stora frågan är om han kände till de illegala avlyssningarna som pågått under flera år på News of the World. Under tre timmar ska han även få svara på frågor om de påstådda polismutorna som tvingade den högste polischefen Paul Stephenson att avgå.

Men Murdoch är inte själv. Hans son James Murdoch kommer att förhöras om de rykten som hävdar att han godkänt betalningar till telefonavlyssningar och varför han vägrade att samarbeta med polisen 2006 när de grävde i fallet. Han kommer även få besvara frågor om varför han betalt folk för att hålla tyst om telefonavlyssningarna.

News of the Worlds förre chefredaktör Rebekah Brooks greps och släpptes mot borgen. Nu ska hon få stå till svars för telefonavlyssningarna som hon hittills förnekat känna till.

I ett annat rum i parlamentet ska de två inblandade polischeferna förhöras. Stephenson och John Yates ska få besvara frågor om hur poliser kan ha mutats och varför Yates inte utredde anklagelserna 2009.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Örnsköldsvik: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka på Terminalvägen i Svartby.", skriver polisen på sin hemsida.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

1 timme sedan
Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

1 timme sedan
Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.