Hackergruppen ska förstöra Breiviks historieskrivning

Terrormördaren Anders Behring Breivik möter omedelbart motstånd på internet.


Detta har hänt

På fredagseftermiddagen den 22 juli 2011 skakades Norge av ett fasansfullt terrordåd. Först genom en bomb som smällde av i regeringskvarteret där statsminister Jens Stoltenberg har sitt kontor. Timmar senare genom en bestialisk dödsskjutning på Utöya unga socialdemokrater höll sommarläger. 77 människor mördades.

Hackergruppen Anonymous har länge fört sin egen kamp över internet. Bland annat har man tidigare hackat iranska regeringsservrar för att stödja regimkritiska krafter i landet och gått till attack mot bland annat PayPal sedan dessa stoppat donationer till whistleblowersajten WikiLeaks.

Nu ska Anonymous göra vad de kan för att förstöra för terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik.

Genom att förändra, förstöra och sprida Breiviks 1500 sidor långa manifest ska Anonymous förlöjliga terrormördaren och förstöra hans historieskrivning.

"Låt Anders bli ett skämt så att ingen kan ta honom på allvar längre" skriver de i ett meddelande om vad de kallar Operation UnManifest.

Breivik har själv i sitt manifest deklarerat att kampen om hur han framställs kommer att vara en viktig del i hans så kallade krig och korståg. Själv skriver han om "Battlefield Wikipedia" och deklarerar att uppgifterna som sprids i det användarredigerade uppslagsverket måste ändras och uppdateras konstant för att bilden av honom ska bli fördelaktig för honom.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!