"Oförsvarligt att prata om materialet jag fått tillgång till", säger journalist som fått tillgång till alla mejl.
"Oförsvarligt att prata om materialet jag fått tillgång till", säger journalist som fått tillgång till alla mejl. - Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX

17-åring hackade sig in i Breiviks mejl - vill hjälpa polisen

Journalist fick alla mejl - ska hjälpa polisen.


Vem är Stormark?

Kjetil Stormark, 40, är en av Norges främsta journalister. Han har jobbat som chefredaktör för Dalane Tidende, journalist för Arbeiderbladet, VG och har varit presstalesman för Norge i FN.

Han har fått en hel del priser för sina avslöjanden.

OSLO. Den norska hackergruppen Noria - som tros ledas av en 17-åring som kallar sig "Fredrik" - hackade sig in i Anders Breivik Behrings mejlkonton och överlämnade sedan all material till frilansjournalisten Kjetil Stormark för att denne sedan skulle vidarebefordra all information till polisen. Stormark vill inte prata vad för information han fått tilllgång till.

- Materialet jag fått tillgång till är så känsligt att det vore oförsvarligt att prata om det, säger han till Dagbladet.

Stormark menar att det är vanligt att hackare använder sig av mellanhänder för att då undvika att identifieras. Det enda Noria vill är att hjälpa polisen enligt Stormark.

- De är djupt berörda och engagerade efter terrorattentatet och har försökt använda sig av sina kunskaper för att polisen utredning ska gå snabbare.

Polisen har ännu inte bekräftat om de fått informationen, enligt Dagbladet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Livstids fängelse för Jönköpingsmord

Kvinna döms – injicerade bakterier i sin dotter

En 30-årig kvinna döms till sex års fängelse för synnerligen grov misshandel på sin dotter i Ångermanland. Kvinnan gav flickan läkemedel och injicerade bakterier i henne vilket medförde livshotande skador.

Tysk politiker inför rätta – yttrade nazislogan

Den kontroversielle tyske politikern Björn Höcke, regional ledare för ultranationalistiska AFD, ställs inför rätta för att ha använt sig av slagord från nazitiden.

EU ska konkurrera bättre – men vem betalar?

EU ska bli bättre på det mesta för att kunna konkurrera globalt, manar medlemsländernas ledare på toppmöte i Bryssel. Men hur det ska gå till är en annan fråga – och inte minst hur det ska betalas.

Ung person livshotande skadad i skidolycka

En ung person under 20 år har skadats allvarligt i en skidolycka i Ramundberget. Nu vårdas personen på sjukhus med livshotande skador, uppger Sveriges Radio.

Använde föreningens pengar till hyran – åtalas

Mannen misstänks ha använt idrottsföreningens pengar till att bland annat betala sin egen hyra.