14-åring fick inte spela Halo - slaktade sin mormors mor med svärd

Gick till attack med ett 86 centimeter långt svärd - vägrade sluta lira tevespel.


Vad är Halo?

Halo är en science fiction-TV-spelsserie, som hittills består av fyra förstapersonsskjutare och ett strategispel. Halo skapades av Bungie Studios, men ägs och distribueras av Microsoft Game Studios. Spelserien har sålt i runt 30 miljoner exemplar och räknas bland de mest framgångsrika förstaperssonskjutarna någonsin. Spelen är särskilt berömda för onlineläget, som är ett av de mest aktivt spelade och hyllade på konsol. Spelen har släppts till Xbox, PC, Mac och Xbox 360.

Källa: Wikipedia

GEORGIA. 14-åringen hade en historia fylld med våld och psykisk instabilitet. Och när hans mormor och mormors mor tvingade honom att sluta spela tevespelet Halo så tappade han allt, hämtade sitt 86 centimeter långa svärd och mördade sin 77-åriga mormors mor och skadade sin mormor allvarligt.

När polisen kom till hemmet i Douglasville hittade de 14-åringen i korridoren redo att gå till attack. Han stod där med sitt svärd och en luftpistol som han använde för att skjuta mot polisen. Efter att ha försökt lugna pojken i en kvart så valde polisen att skjuta honom med en elpistol. Hans mormor hittades sedan i ett låst rum, hon hade lyckats fly.

Pojken är välkänd av polisen. Han har tidigare visat en våldsam sida och även suttit i en sluten ungdomsanstalt vid minst ett tillfälle, skriver WSBTV. Varför han tilläts ha ett svärd i sitt rum är ännu oklart.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.