Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Åtalas efter att slagit rekord i antalet katter

- 18/08/2011, 09:29 -
Paret som skapade slummen för katter.

Paret som skapade slummen för katter.

Ett par i Florida välkomnade alla oönskade katter - men paradiset var raka motsatsen.

FLORIDA. När polisen slog till mot paret Pennie and Steven  Lefkowitz gård High Springs insåg de snabbt att allt inte stod helt rätt till. Efter en noga genomgång hittades 692 katter och en tupp (!) i vad som beskrivs som ett "slumområde" för djur. Efteråt kunde de konstatera att det var den "största kattsamlingen som någonsin hittats", men knappast i en positiv bemärkelse. 60 av katterna fick avlivas på plats då de knappt kunde röra på sig. Nu har paret åtalats för 47 fall av djurplågeri. Resten kommer att kunna adopteras, skriver The Gainsville Sun.

Hur kunde det bli så här då? Jo, det visade sig att paret i åratal välkomnat alla som ville bli av med sina katter och lovat att de ska få leva i en "gårdsmiljö". På sin hemsida HavenAcres kallar de gården för en "fristad för katter". De har i åratal fått donationer för att kunna driva gården och på hemsidan skryter de om hur välskötta katterna är. Men i slutändan visade sig gårdsmiljön vara kattens helvete.