Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Muslimska brödraskapet hyllar Khaddafis fall

- 22/08/2011, 14:10 -
1 av 9

Alexandre Meneghini / SCANPIX

2 av 9

SCANPIX

3 av 9

Dario Lopez-Mills / SCANPIX

4 av 9

Alexandre Meneghini / SCANPIX

5 av 9

faksimil från Sky News

6 av 9

Alexandre Meneghini / SCANPIX

7 av 9

Alexandre Meneghini / SCANPIX

8 av 9

Alexandre Meneghini / SCANPIX

9 av 9

Sergey Ponomarev / SCANPIX

"En stor seger för det libyska folket."

Rebellerna fortsätter rycka fram i libyska Tripoli och enligt Al Jazeera fortsätter våldet och sammandrabbningarna med oförminskad kraft. Rebellerna möter motstånd i sitt försök att överta Khaddafis högkvarter Bab al-Azizyah. Beväpnade rebeller samlar sig för att försöka upprätthålla lag och ordning runt om i staden.

Samtidigt går det muslimska brödraskapet i Jordanien ut och välkomnar Khaddafis "undergång", och kallar honom "tyrann."

– Det muslimska brödraskapet gratulerar alla arab- och muslimländer till Khaddafis undergång, skriver ledaren Hammam Saidbrödraskapets sajt.

– Det är en stor seger för det libyska folket under den heliga månaden Ramadan. Tusentals martyrer har betalat priset för seger, vilket gör det hela speciellt, fortsätter han.

Sanktionerna kvarstår

Reuters rapporterar samtidigt att EU-kommissionen gått ut med att sanktionerna mot Libyen kvarstår. Det är ungefär 50 libyska enheter som berörs av sanktionerna, och mer än 30 personer har fått sina ekonomiska tillgångar frysta.

Svenskar pr-bombar Tripoli

Enligt tidningen Resumé jobbar svenska PR-truppen i Libyeninsatsen hårt med PR i inbördeskrigets slutskede.

Kampanjens syfte är att motverka propagandan från de regimtrogna medierna. Man jobbar med flygblad som släpps ut från cirkulerande jaktflygplan.