Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Khaddafi-familjens desperata kamp mot folket

1 av 2

Dario Lopez-Mills/AP/Scanpix

2 av 2

Imed Lamloum/AP/Scanpix

Nyheter | 23/08/2011 08:25

Hävdar fortfarande att de kommer att vinna slaget om Libyen och att de har kontroll över Tripoli.

Revolutionen i Libyen ser ut att med stormsteg närma sig sitt slut när rebellerna tar över gata efter gata i Tripoli medan Khaddafis regim i princip är oskadliggjord.

Samtidigt hävdar diktatorns son Saif al-Islam Khaddafi att rebellerna är på väg att krossas, att armén har kontroll över Tripoli och att stödet för ledaren Muammar Khaddafi är massivt.

– Vi kontrollerar Tripoli. Alla kan vara säkra på det. Allt är väl i Tripoli, sa Saif al-Islam utanför Khaddafis högkvarter i Bab al-Azizya, enligt AFP.

Parallellt med detta har en annan av Khaddafis söner flytt från sin husarrest till okänd plats. Och på måndagskvällen tvingades Nato skjuta ner scudmissiller som avlossades från Khaddafis födelsestad Sirt.

Var Muammar Khaddafi befinner sig är fortfarande okänt. Enligt Saif al-Islam är han dock fortfarande kvar i Tripoli, välbehållen och i säkerhet.

Nyheterna om att Khaddafis söner, som tidigare uppgavs vara tillfångatagna av rebellerna, får dock ses som ett rejält bakslag för trovärdigheten i rebellernas kommunikation.