- Foto: Sergey Ponomarev/AP/Scanpix

Khaddafi lovar slåss till döden

Libyer på flykt återvänder nu till sitt land.


TRIPOLI. Samtidigt som rebellerna firade att de just intagit Muammar Khadaffis högkvarter kom så också ett livstecken från den libyske diktatorn. I ett uttalande till arabiska tevekanalen al-Orouba säger Khadaffi att striderna fortsätter och att det blir "döden eller seger" innan det är slut för den 69-årige diktatorin.

Via en lokal radiostation ska Khaddafi också ha talat till folket under natten. Bland annat uppmanade han alla libyer att ge sig ut på gatorna och "finkamma staden efter förrädare".

Rebellernas styrkor har kontroll över nästan hela Tripoli men har fortfarande, trots det, stora utmaningar kvar. Natten till måndagen förekom fortfarande flera sammandrabbningar med Khaddafis regeringsstyrkor och regimen är ännu inte helt besegrad.

Under onsdagssmorgonen gick Natos stridsflyg till attack på nytt i Tripoli och kraftiga explosioner hördes, uppger al-Jazeera.

Samtidigt uppges många av de libyer som flytt till Tunisien när våldet eskalerat nu ha börjat återvända in i Libyen. Vissa Khaddafilojala ska dock ha gjort motatt resa och lämnat landet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stopp för fler hotell i Amsterdam

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

1 timme sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

1 timme sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

2 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

3 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

3 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.