Onsdag 27 Okt
Stockholm

Khaddafi lovar slåss till döden

Libyer på flykt återvänder nu till sitt land.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

TRIPOLI. Samtidigt som rebellerna firade att de just intagit Muammar Khadaffis högkvarter kom så också ett livstecken från den libyske diktatorn. I ett uttalande till arabiska tevekanalen al-Orouba säger Khadaffi att striderna fortsätter och att det blir "döden eller seger" innan det är slut för den 69-årige diktatorin.

Via en lokal radiostation ska Khaddafi också ha talat till folket under natten. Bland annat uppmanade han alla libyer att ge sig ut på gatorna och "finkamma staden efter förrädare".

Rebellernas styrkor har kontroll över nästan hela Tripoli men har fortfarande, trots det, stora utmaningar kvar. Natten till måndagen förekom fortfarande flera sammandrabbningar med Khaddafis regeringsstyrkor och regimen är ännu inte helt besegrad.

Under onsdagssmorgonen gick Natos stridsflyg till attack på nytt i Tripoli och kraftiga explosioner hördes, uppger al-Jazeera.

Samtidigt uppges många av de libyer som flytt till Tunisien när våldet eskalerat nu ha börjat återvända in i Libyen. Vissa Khaddafilojala ska dock ha gjort motatt resa och lämnat landet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela