Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

New York kan drunkna

Ett minne blott i morgon bitti?

Ett minne blott i morgon bitti?

AP Photo/Jin Lee/SCANPIX

Nyheter | 27/08/2011 19:27

Vattennivån kan höjas med 3,6 meter.– Det blir som en slags våg av vatten som pressas in mot kusten, säger en meterolog.

Orkanen Irene kan sänka New York i natt. Tidigt på söndag morgon väntas orkanen slå till mot storstadsmetropolen, skriver CNN.

Trots att stormen nedgraderats till en kategori 1-orkan fruktar man ändå stor förstörelse. Det värsta scenariot, som inte är otänkbart, är att vattennivån i staden höjs till 3,6 meter över det normala.

– Det är vatten i form av regn, samtidigt blir det också en slags våg av vatten som pressas in mot kusten, säger han till tidningen, säger Terje Alsvik Walløe, meterolog vid Meteorologiska institutet, till norska VG.

Bakterier kan infektera dricksvattnet

Vattenmängden är det farliga - även om den inte väntas ta några människoliv. Men infrastrukturen väntas drabbas hårt. Även reningssystemen kan få svåra skador.

– Bakterier från kloaken kan också komma in i vattensystemet, säger Børre Dervo, forskningschef på norska institutet för naturforskning till VG.

300 000 människor som bor längs kusten har evakuerats på order av borgmästare Michael Bloomberg.