Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Yrket du borde satsa på - om du vill ligga

- 29/08/2011, 12:59 -
Kockar ä sexiga, men når inte ända fram.

Kockar ä sexiga, men når inte ända fram.

Män och kvinnor tänder på olika yrken - det kan vi slå fast.

Vill du tjäna bra med pengar, ha stora möjligheter runt om i världen, känna dig respektabel och främst av allt ligga väldigt mycket? Då borde du satsa på att bli läkare. Det visar en ny undersökning från Sifo.

Enligt undersökningen är läkare det mest attraktiva yrket för både män och kvinnor. Sen skiljer det ganska kraftigt. Om man som man inte lyckas med läkarna så satsar man helst på sjuksköterskor och lärare. Något överraskande kommer journalister på sjätte plats. Vill man gå all in borde man kanske slå en pling på Amelia Adamo som av Nyheter24 utsågs till Sveriges sexigaste journalist.

Kvinnor gillar män som kan laga mat visar det sig. Kockar kommer på andra plats bland yrken som är sexiga. Trea är läkarna och på fjärde man kommer brandmännen. Journalister kommer först på sjunde plats, och den sexigaste av dem alla är en viss Fredrik Virtanen.

Hela listan hittar du till höger. Nu är det bara att ta fram telefonboken och leta upp ditt favorityrke.