- Foto: Amir Meiri / SCANPIX

Kraschade rakt in i folkmassa

En palestinsk man körde rakt in i en grupp människor och knivhögg därefter ett flertal personer.


Nya våldsdåd

Måndagens dåd tros vara en följd av en attack tidigare den här månaden. Då attackerade en grupp tungt beväpnade män ett antal civila israeler och militära mål nära den egyptiska gränsen. Åtta israeler dödades. Premiärminister Benjamin Netanyahu anklagade då Gaza-baserade militärer för att stå bakom dådet och inledde flygattacker.

Efter det har palestinska militanta grupper avfyrat dussintals raketer och granatkastare mot södra Israel. Israel har svarat med luftangrepp. Över tjugo personer har dödats i senaste sammandrabbningarna.

JERUSALEM. Natten till måndagen körde en palestinsk man rakt in i en folkmassa utanför en nattklubb i Tel Aviv. Därefter klev han ur bilen och knivhögg ett flertal personer.

CNN uppger att sju personer skadades i attacken.

Mannen som var i tjugoårsåldern stal en taxibil i Tel Aviv och körde sedan rakt mot en stor folkmassa. Därefter klev han ur bilen med en kniv i högsta hugg och började attackera människor.

Attacken skedde nära en stor nattklubb. Mannen hann skada fyra poliser och tre civila innan han greps.

Israelisk polis misstänker att attacken var planerad sedan tidigare.

– Kvällens händelser bevisar att det fortfarande finns terrorister som är motiverade att gå till attack, säger israeliske poliskommisarien Yohanan Danino till CNN.

– Nattklubben höll en stor fest med många deltagare. Tack och lov orskade attacken relativt liten skada, säger Danino.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!