Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Cameron: Vi kommer aldrig införa euron

SCANPIX

Nyheter | 07/09/2011 12:14

Storbritanniens premiärminister var tydlig: Så länge jag bestämmer kommer vi aldrig gå med i euron.

LONDON. David Cameron var mer än tydlig under tisdagens utfrågning i det brittiska parlamentet. Storbritannien kommer aldrig, inte under några omständigheter, införa euron så länge han sitter vid makten.

Han menade att problemen i euroländerna är för stora för att frågan över huvud taget ska kunna ställas på allvar, skriver Sky News.

Skydda den egna valutan

Cameron förklarade att det ligger i Storbritanniens intresse att euroländerna löser problemen tillsammans och att Storbritannien måste värna om att skydda den egna valutan.

– Vi kommer inte gå med i eurosamarbetet, men våra relationer till euroländerna spelar en betydande roll, sa Cameron och fortsatte:

– Jag har alltid sagt att det finns vissa områden där Storbritannien kan dra nytta av att ta tillbaka lite makt från Bryssel.

Medieregleringen

På frågor gällande den omdiskuterade mediereglegeringen efter avlyssningsskandalen, svarade Cameron:

– Förhållandet mellan politiker och media behöver komma på rätt köl igen, delvis på grund av de missförhållanden som skett.

– Det är uppenbart att det har varit en del dåliga fall av övergrepp från media och det finns nu en möjlighet att ta itu med det, sa David Cameron.

Han menade att det finns ett behov av att se över relationerna till media. På frågan om han har nära relationer till mediaägare och redaktörer, svarade han ett solklart "ja".

Han var dock noga med att poängtera att hans kontakter inte bara handlade om Rupert Murdoch, utan att det gäller en bredd medieorganisationer.