- Foto: David Karp/AP/Scanpix

Strauss-Kahn talar ut - ångrar hotellsex

Dominique Strauss-Kahn talade ut i fransk tv under söndagen. Han sade att kontakten med hotellstäderskan varit "omoralisk" men att det inte var en våldtäkt.


Detta har hänt i fallet mot Strauss-Kahn

5 februari, 2007: Journalisten Tristane Banon anklagar Strauss-Kahn för en våldtäkt som ägt rum under en intervju år 2003.

14 maj, 2011: En 32-årig städerska anklagar 62-årigen för att brutalt ha våldtagit henne i ett hotellrum i New York.

17 maj, 2011: Blod hittas på lakanen i hotellrummet och Strauss-Kahn får undersökas. Man letar efter spår efter våldtäkten och den misstänkte får lämna dna-prov.

18 maj, 2011: 62-åringen genomgår en psykiatrisk hälsoundersökning och avgår från sin post som ordförande för internationella valutafonden IMF.

19 maj, 2011: Ytterligare tre offer träder fram med anklagelser mot den misstänkte Kahn. Han släpps mot borgen på fem miljoner dollar och placeras under husarrest.

30 juni, 2011: Den 32-åriga städerskan kopplas till narkotikahandel och penningatvätt. Hennes trovärdighet äventyras och spekulationer om en eventuell frigivning tar fart.

1 juli, 2011: Släpps fri ur husarrest efter att tveksamheter uppstått kring städerskans vittnesmål.

5 juli, 2011: Tristane Banon polisanmäler Strauss-Kahn för något som skedde nio år tidigare.

19 juli, 2011: Ny uppgifter om att Kahn haft ett förhållande med Tristane Banons mamma framkommer efter polisförhör. Deras affär ska ha ägt rum strax tre år innan våldtäkten mot Banon.

Den förre IMF-chefen berättade under gårdagen för första gången om vad som hände i New York i maj när han greps misstänkt för att ha våldtagit en hotellstäderska. I intervjun berättade Strauss-Kahn att kontakten med hotellstäderskan för all del var ett moraliskt misstag, men han betonade samtidigt gång på gång att det inte var en våldtäkt.

– Jag kommer alltid att ångra det, säger han.

Våldtäktsanklagelserna vände Strauss-Kahns liv upp och ner. Innan anklagelserna var han en stark kandidat till att bli Frankrikes näste president, efteråt var hans trovärdighet körd i botten och han fick lämna sina uppdrag.

– Jag ville bli president, men jag kommer inte att ställa upp, säger han om de tidigare planerna på att kandidera för Socialistpartiet i nästa års presidentval.

Strauss-Kahn passade även på att ge en känga åt det amerikanska rättssystemet.

– Jag blev förödmjukad och trampad på innan jag ens hade kunnat säga ett ord. Jag var väldigt, väldigt rädd, säger han.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.