Stockholm

Bårhusman hade sex med tonårslik

Nekrofilen anklagas för sexuella övergrepp på flera döda kvinnor.


Läs mer

En man i Ohio som tidigare arbetat på bårhus anklagas nu för flera sexuella övergrepp på döda kvinnor.

55-åriga Kenneth Douglas sitter redan nu i fängelse, dömd för att ha haft sex med ett lik som inväntade obduktion, samt droghandel.

De nya anklagelserna handlar om två nya fall där Kenneth Douglas påstås ha gjort sexuella övergrepp på två kvinnolik på bårhuset där han arbetade 1991.

Douglas jobbade på bårhuset mellan 1976 och 1992, innan han helt plötsligt slutade komma till jobbet en dag.

Åklagaren Joe Deters menar att de nya anklagelserna är helt övertygande, och att de bygger på DNA-prover. Han säger dock att det kan vara svårt att hitta bevis för att det handlar om flera övergrepp eftersom DNA-spår inte har sparats i många fall.

Men Deters misstänker att Douglas har avsevärt många fler fall på sitt samvete under de 16 år han jobbade på bårhuset. Enligt åklagaren kan det röra sig om upp till hundra fall.

– Jag är säker på att det är fler. Jag är övertygad om det, men vi kommer aldrig ha möjlighet att bevisa det, säger Joe Deters.

De två döda kvinnor som Kenneth Douglas nu anklagas för att ha haft sex med är Charlene Edwards, 23, och Angel Hicks, 24, båda från Cincinnati.

Edwards blev strypt i oktober 1991. Hicks dog av ett slag mot huvudet.

Det fall som Douglas är dömd för handlar om 19-åriga Karen Range, som mördades i sitt hem i Cincinatti av dörrförsäljaren David Steffen 1983.

Steffen erkända att han stuckit ihjäl Range, men förnekade att han våldtagit henne. Ett DNA-test, som inte fanns tillgängligt under tiden för domen, bevisade 2007 att han talade sanning.

Och när Kenneth Douglas samma år blev dömd för droghandel matchade DNA-provet det i fallet med Range.

Maxstraffet som Kenneth Douglas kan få om han döms för de nya anklagelserna är 18 månader för vardera fall, uppger Fox News.

Skrivet av:

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.