Fredag 21 Jan
Stockholm

Skogspojken Ray ifrågasätts av polisen

"Skogspojken" Ray säger att han levt i skogen i fem år sedan hans mamma dött. Nu påstår tysk polis att han ljuger.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i början av september i år som en 17-årig pojke med namnet Ray plötsligt kom in på ett socialkontor i Berlin. Han berättade att hans mamma dött för fem år sedan och att han sedan dess levt i skogen tillsammans med sin pappa - långt ifrån civilisationen. När hans pappa dog tog Ray kontakt med omvärlden igen.

Vem Ray egentligen är och var han kommer ifrån har sedan dess varit något av ett mysterium. Men nu misstänker tysk polis att Ray diktat ihop sin historia och att han aldrig levt i skogen, skriver Daily Mail.

Efter att ha undersökt Rays tält och kläder hittades inga tecken på att de använts en längre tid i det vilda. Ray vägrar även att lämna DNA-prov, trots att ett par från Schweiz hävdar att han kan vara deras barnbarn. Han vill inte heller låta sig fotograferas.

Ray hävdar att han lider av minnesförlust och kan bara uppge sitt namn och födelseår. Han kan inte säga var i skogen han levt och inte heller vilken nationalitet han har.

Men läkarundersökningar visar att han är i perfekt hälsotillstånd och att han inte visar några tecken på varken minnesförlust eller psykiska problem.

Ray säger till polisen att han inte är intresserad av att fastställa sin identitet, i stället vill han starta ett nytt liv.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt