- Foto: Cem Ozdel/AP/Scanpix

PKK-attack mot turkiska soldater

24 turkiska soldater dödades och 18 skadades av kurdiska rebeller i sydöstra Turkiet under natten till onsdagen.


De kurdiska rebellerna, trogna PKK, ska ha öppnat eld mot en turkisk militärpostering vid staden Cukurca, nära gränsen till Irak. 24 turkiska soldater dödades och 18 skadades i attacken. Dödssiffran förväntas dock stiga eftersom flera av soldaterna fick livshotande skador, skriver The Telegraph.

Enligt turkisk tv har den turkiska armén inlett en hämndaktion mot PPK. Efter PKK-attacken skickade Turkiet militärhelikoptrar till östra Irak där rebellerna tros hålla till. Och strax efteråt korsade flera hundra soldater gränsen i jakt på rebellerna.

– Turkiet kommer inte att skakas av terror. Vi kommer att göra allt i vår makt för att avsluta det här, säger Turkiets president Abdullah Gul.

/
/
PKK
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.