Det är fortsatt stormigt kring News of the World.
Det är fortsatt stormigt kring News of the World. - Foto: Matt Dunham / AP

News of the World spionerade på hackade offers advokater

Efter nedläggningen - nu blåser det kring den brittiska tabloiden News of the World igen.


Skandalen som blev News of The Worlds fall

News of The World lades ner efter en hårdbevakad skandal, där bland annat privat information om släktingar till dödade brittiska soldater uppges ha hittats i en av News of the Worlds privatdetektivers filer.

Senare uppdagades det att hackningen var betydligt mer omfattande. Bland personer som hackades av News of the World fanns bland andra Sienna Miller, Sky Andrew (sportagent) och flera av de skadade efter bombningarna i London 2005.

Nya uppgifter till The Guardian säger att News of the World ska ha anställt en privatdetektiv för att i hemlighet övervaka två advokater till offrena i hackingskandalen.

Övervakningen av Mark Lewis och Charlotte Harris, de berörda personerna, var en del av en större plan - att pressa de till att lägga ner sitt fall.

Under stort hemlighetsmakeri filmade privatdetektiven Lewis och Harris för att samla bevis som sedan kunde användas för att sprida falska rykten kring deras privatliv, enligt The Guardian.

Ett av ryktena man ville bekräfta var att Charlotte Harris skulle ha en kärleksaffär med en jurist. Det är fortfarande oklart vad ryktena - om de bekräftades - skulle användas till.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

"Husbil och personbil i olycka, E6.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.