Onsdag 21 Apr
Stockholm

Fejktatuering kvar för alltid

Vinnie, 3, gjorde en fusktatuering på semesterresan – den får han nu leva med.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Treårige Vinnie England var med sin familj på semester i spanska Benidorm då han fick den mycket efterlängtade 6-7 cm stora hennatatueringen. Motivet var seriefiguren Bart Simpson. Lille Vinnie fick den ritad på sin underarm. Men bara några dagar efter familjens hemkomst till brittiska Bristol börjar Vinnie klaga över smärta på armen – som då hade hunnit bli alldeles röd och svullen kring figuren.

Redan nästa dag tog Vinnies mamma, Hayley Shipway, 24, med sig sonen till doktorn. Där fick de en läkande kräm. Men det hjälpte inte.

– Morgonen därpå hade det blivit mycket värre så jag tog honom tillbaka till doktorn igen och så fort jag kavlade upp hans ärm tappade sköterskan hakan. Armen var inflammerad och det såg ut som om tatueringen var inristad med en nål, berättar Hayley för Bristol Evening Post. Nu befarar läkarna att seriefiguren kanske kommer att finnas på Vinnies arm livet ut.

Hayley har tillåtit Vinnie att ha gnuggistatueringar förr.

– Nu frågar han mig ständigt när jag kan ta bort denna som gör så ont. Vad ska jag svara? Han är fortfarande alldeles för liten för att förstå hur stor skadan kanske är. Alla försöker intala mig att det inte är vårat fel trots att vi tillät det. Jag kan ändå inte hjälpa att jag känner mig så otroligt skyldig, fortsätter mamma Hayley.

Normalt bleknar en tatuering av detta slag efter cirka tio dagar. Bläcket som används till dem brukar också vara rödbrunt. Färgen Vinnie fick var svart vilket kan tyda på att den innehöll en farlig kemikalie vid namn PPD som i kontakt med hud kan orsaka kraftiga inflammationer och allergi.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela