Söndag 13 Jun
Stockholm

Politiker på svensexa med nazisttema - sparkas

Parlamentsledamoten festar på svensexa med nazisttema.
1 av 3
Parlamentsledamoten festar på svensexa med nazisttema. Foto: Faksimil Jewish Chronicle
Aidan Burley har nu fått sparken från det konservativa partiet.
2 av 3
Aidan Burley har nu fått sparken från det konservativa partiet. Foto: Faksimil BBC
Enligt uppgifter var det Burley som hyrde SS-kostymen som den blivande brudgummen bar.
3 av 3
Enligt uppgifter var det Burley som hyrde SS-kostymen som den blivande brudgummen bar. Foto: Faksimil Daily Mail

Parlamentsledamoten hyrde SS-kostym och klädde ut brudgummen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Burleys förlåt

I ett försök att söka upprättelse skrev Aidan Burley ett brev till The Jewish Chronicle:

"Jag skulle vilja ge en oförbehållsam, helhjärtad och riklig ursäkt till alla era läsare för det här hemska förargelse som den här incidenten orsakat. Det var uppenbart ett olämpligt beteende av flera av gästerna och jag ångrar djupt att det här kunde ske. Jag är väldigt ledsen för den här förargelsen som drabbat både det judiska samfundet och andra, och den hemska återverkan här hemma för händelserna där borta.

Eftersom att jag är så långt hemifrån så var det svårare att gå tidigare, men det är vad jag skulle ha gjort. Jag vill klargöra att jag har den största respekten för den judiska tron och att vi aldrig ska glömma Förintelsen".

LONDON. Brittiske parlamentsledamoten Aidan Burley gick på svensexa med nazisttema - nu sparkas han från partiet.

Svensexan, som ägde rum i den franska skidorten Val Thorens i början av december, hade nazisttema komplett med SS-uniform och skålar för salig Adolf Hitler.

Av en slump befann sig en reporter och fotograf från tidningen Mail on Sunday på samma restaurang och kunde därför dokumentera händelsen.

"Kränkande och dumt"

Presstalesmannen för Burleys konservativa parti meddelade i förra veckan att han agerat kränkande och dumt. Aidan Burley kommer därför att avskedas från sitt regeringsuppdrag som sekreterare hos transportministern.

– Det var ett klart olämpligt uppträdande av några av gästerna och jag beklagar djupt att detta hände, säger Burley i ett uttalande, enligt Daily Mail.

Han ska även ha skickat ett brev till tidningen Jewish Chronicle och skrivit att han önskar att han skulle ha lämnat svensexan tidigare.

Han var dock ytterst medveten om nazisttemat - det var nämligen Burley själv som hyrde SS-kostymen som brudgummen bar på kvällen, skriver Daily Mail.

Kommentera
Kopiera länk
Dela